НЗОК не може да плати нови клинични пътеки

  • 23 януари 2014 13:07

  • 1860
  • 0
НЗОК не може да плати нови клинични пътеки
©

Здравната каса не може да финансира три нови клинични пътеки за тази година. Това каза пред журналисти председателят на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) Людмила Петкова след заседание на Надзорния съвет.

Клиничните пътеки са включени в наредба 40, но вероятно НЗОК ще започне да ги плаща от следващата година. Клиничните пътеки  са "Радиохирургия на онкологични и неонкологични заболявания",  "Диагностични процедури и консервативно лечение на заболявания в областта на детско-юношеската гинекология" и "Хирургично лечение на деца до 1 година с вродени аномалии". От следващата  година ще се плащат и 2 клинични процедури - "Пренатална и инвазивна диагностика на бременността" и "Наблюдение при пациенти с невромускулни заболявания на неинвазивна вентилация".

Иван Димитров, председател на "Федерация български пациентски форум" и член на НС на НЗОК изрази несъгласие с неплащането на тези клинични пътеки и процедури и заяви, че ще търсят среща с министъра на здравеопазването Таня Андреева за решаването на проблема.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини