"Химко Враца" става държавен до месец

  • 23 януари 2014 12:09

  • 3045
  • 6
"Химко Враца" става държавен до месец
© Булфото

До края на февруари се очаква държавата да придобие химическия завод "Химко Враца". Това съобщи по време на форума на тема  "Реиндустриализация на българската икономика" министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.

На въпрос дали държавата ще плати 50 млн. лв. за придобиването на завода, Стойнев отговори пред журналисти, че крайната цена  още не е ясна, но няма да е далеч от споменатата сума. Щом като правим оценка и имаме намерение да придобием завода, значи считаме, че по най-бързия начин той може да започне да работи, отговори на допълнителни въпроси министърът.

Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на посочи на форума, че правителството ще подкрепя големи структуроопределящи предприятия. Има редица идеи за реиндустриализация на икономиката, защото българското население е бедно, трябва да забогатее и затова трябва да използваме всички свои ресурси и програми, заяви по-късно пред журналисти Стойнев. Той каза, че засега държавата не може да се споразумее с "Ремотекс" поради високата цена, поискана от собствениците на дружеството.

Трябва да влезе компетентен оценител, за да каже каква е реалната цена на  активите, добави министърът. Пред медиите Стойнев коментира и изказването на Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в пред една телевизия, че в България е дошъл инвеститор за АЕЦ "Белене", който се среща в момента с парламентарните групи.

Стойнев каза, че това е така, че също се е срещал с този инвеститор и че това е същият инвеститор, който преди време  тогавашният министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: бе завел в парламента. "Срещайки се с този  инвеститор, тогава ГЕРБ де факто зачеркна проекта "Белене" и затова сега има арбитраж, заяви Стойнев, цитиран от БТА. Сега изведнъж ГЕРБ иска да стартира проекта със същия инвеститор - какво се промени за това време", запита Стойнев. Той обобщи, че в момента има  арбитраж, няма инвеститор, който да е известно име, няма финансова институция, която да застане зад проекта. Аз съм  категорично против, и нашият политически лидер също го е заявил, че не можем да имаме сходни действия с ГЕРБ, посочи министърът.

На въпрос има ли изгледи за ново намаление на цените на електроенергията, Стойнев заяви, че не счита, че тази година  цената може още да намалее. Цената на електроенергията ще остане стабилна, а цената на природния газ е въпрос на преговори, каза министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3045 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.01.28 | 17:05

2
НЯКОЙ ПИТА ЛИ ХОРАТА ДАЛИ ИСКАТ ТОЗИ ЗАВОД?

2014.02.25 | 17:41

6
Хората искат работа, а държавата се нуждае от добра икономика, а това само заводите го правят, а не търговците например каквито са 90% от "бизнесмените" в България.
Двойна кражба

2014.02.25 | 17:40

5
Веднъж е източено от наши другари.Сега ще си го върнем с пари от бюджета.Но ЗА КАКВО? Нови работни места-голем смех.
CutmasterCFS

2014.02.25 | 17:40

4
стойнето е пълен идиот
До № 1,2,3

2014.02.02 | 16:43

3
Такива като вас предадоха България !

2014.01.24 | 22:19

1
един завод по-малко

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини