Скандалната директорката на Дома в Асеновград отново на работа

  • 23 август 2011 21:06

  • 6177
  • 7
Скандалната директорката на Дома в Асеновград отново на работа
©

Пловдивският окръжен съд върна на работа скандалната директорка на дома за деца „Таню Войвода" в Асеновград. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Весела Симеонова бе отстранена с решение на Районния съд в Асеновград с мотива, че ще повлияе със служебното си положение върху показанията на децата и на служителите в дома. Според окръжните магистрати обаче не тя, а заместник- директорът Елена Вълкова е издала заповед за затваряне на малолетните в медицинския изолатор. В периода 11 юли-3 август Симеонова е била в отпуск и според съда тя не е знаела какво се случва в дома.

В съдебна зала стана ясно, че в изолатора са били затваряни не три, а две от момичета, подали жалба в полицията - Надя и Катрин. Освен това престоят им там е бил в периода 19-20 юли, а не както те твърдят пред съдия - седем дни. В решението си окръжните магистрати посочиха, че Симеонова няма да попречи на разследването, нито да повлияе на децата в дома, тъй като целият персонал и децата са разпитани като свидетели.

Пред съда Симеонова се разплака и заяви, че няма вина по случая. „Гледам на нещата обективно, аз не мога да повлияя на съда", заяви тя пред Дарик. По думите й, има достатъчно доказателства, че момичетата са държани в изолатора един ден.

Срещу Симеонова са повдигнати обвинения за противозаконно лишаване от свобода. За такова престъпление законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Три момичета, на 13 и 14 години, настанени в дома за деца в Асеновград „Таню войвода", обвиниха възпитателите си и директора в системно налаган тормоз. Пред съдия малолетните разказали, че са били заключвани в медицинския изолатор в продължение на седем дни. Проверка на общинската комисия показа, че няма нарушения в дома. Все още не са ясни резултатите от проверката на Агенция „Закрила на детето".

Последвайте канала на

6177 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Мирко

2011.08.25 | 20:13

7
Абсурдно е това нещо!!!
3

2011.08.25 | 14:47

6
WW W. ORIG INALNI . BE ---Футболните Еекипи сезон 2011/2012 !!!

2011.08.25 | 14:47

5
direktorkata na doma e zatvorila decata s cel da gi pretpazi ot tyah samite, no tova vednaga se talkuva kato tormoz ot neina strana, a ako byaha izbyagali vazpitanichkite i ,togava kakva shte e konstataciyata?!
т.дорутева

2011.08.25 | 14:47

4
Кризисните центрове също се заключват , с цел да предпазят децата от тези ,които са ги експлоатирали или тормозили - това значи ,че няма свободен режим! В домовете за деца ,освен наличната охрана и вечерният час друго "наказание "не може да се наложи, а би трябвало!- при неспазване на правилата да има наказания!Това си е вид " възпитателна мярка "!
айдук

2011.08.25 | 14:47

3
В хода на разследването е станало ясно, че подалите оплакването многократно са бягали от дома и са били обявявани за общодържавно издирване. Спрямо тях са били извършвани проверки, докладвани в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, с оглед налагане на възпитателни мерки. Е как да им се вйрва на тези бегълки. Бягат да си начешат крастата и после, поне не са ли ги пегледали за венерически болести
айдук

2011.08.25 | 14:47

2
И тази агенция ма оле мале така ще извърти нешата, че дори тези ,,деца,, да са хванати на калъп пак възпитателките ще са виновни. Нека нещата поне да се гледат обективно В хода на разследването е станало ясно, че подалите оплакването многократно са бягали от дома и са били обявявани за общодържавно издирване. Спрямо тях са били извършвани проверки, докладвани в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, с оглед налагане на възпитателни мерки
an

2011.08.25 | 14:47

1
А защо са там тези деца? Деца ли са? Защо са били обявявани за общодържавно издирване? Къде са били? Не са могли да заработят на магистралата 1 ден и затова ли сводниците са ги научили какво да правят? Докога ние ще плащаме за това падение? Какво ще е наказанието им, че лъжат и сриват авторитета на училището умишлено? Ще имат ли?? Едва ли!

Добави коментар

Водещи новини