Откриха Е. коли в Царево

  • 23 август 2011 17:38

  • 1755
  • 0
Откриха Е. коли в Царево
© Интернет

РЗИ - Бургас откри Ешерихия коли на Попския плаж в Царево. През последните два месеца мониторингът на водите за къпане по микробиологични показатели е установил стойности над задължителните, съобщава онлайн изданието BurgasNews.com.

През последните две години тази зона не се стопанисва. По данни от проверки, проведени през 2010г. съвместно с представители на РИОСВ-Бургас и Басейнова дирекция за Черноморски район-Варна, замърсяването на водите за къпане в зоната е от река „Попска". В нея се изпускат пречистените води от ПСОВ „Царево", която през летния сезон (през месец август) не работи ефективно.

РЗИ-Бургас ще засили контрола върху качеството на водите за къпане в посочената зона чрез вземане на ежеседмични проби до края на летния сезон на 2011г. Следва издаване на заповед за спиране експлоатацията на прилежащата плажна ивица и информиране на обществеността чрез поставяне на забранителни табели.

Информирани са РИОСВ-Бургас, Басейнова дирекция за Черноморски район-Варна и Областен управител на Бургаска област, за предприемане на мерки по компетентност за предотвратяване на последващо замърсяване на водите за къпане и тяхното неблагоприятно влияние върху здравето на къпещите се

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини