Таня Андреева: Ще искаме оставки във Фонда за лечение на деца

  • 21 януари 2014 15:25

  • 2236
  • 0
Таня Андреева: Ще искаме оставки във Фонда за лечение на деца
© bulphoto

Здравният министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския е склонна да поиска оставката на директора на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова ако се установи, че има забавяне в разглеждането на документите на болни деца и то е по вина на д-р Станкова, предаде "Дарик".

Министърът уточни, че резултатите от назначените проверки във фонда ще станат ясни на 1-и февруари. В момента се установява обективни ли са причините за забавянето на дейността на институцията.

„В случай, че се наложи, ще бъдат увеличени експертите, които разглеждат и одобряват досиетата на болните малчугани, уточни д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

„Ако се установи, че по нейна причина, забавяне в разглеждането на досиетата, съм склонна да пристъпя дори до такива действия - за мен е важно да работи фондът и да няма забавяне на лечението на деца. Освен това броят на децата, потърсили помощ, е много нараснал. За 2012 г. те са около 700, за миналата година са 1220", добави Андреева.

Фондът се проверява от Одита към министерството на здравеопазването, като паралелно с проверката е назначена и работна група, която да предложи промени в правилника и методологията за работата на институцията. Това добави министърът, след като участва в тържествата по отбелязването на Деня на родилната помощ в столичната болница „Майчин дом."

Андреева уточни, че в страната ни няма възможност медицински специалист да присъства на раждане в домашни условия.

„Според досега действащото законодателство това не е допустимо. У нас до този момент дори инфраструктурата не е подходяща, тъй като - първо - няма възможност медицински специалисти да присъстват на раждането, и второ - при настъпване на усложнения да се окаже бърза помощ", каза още министърът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини