Съдът върна на прокуратурата делото за костинбродските бюлетини

  • 20 януари 2014 20:01

  • 1701
  • 4
Съдът върна на прокуратурата делото за костинбродските бюлетини
©

Софийският градски съд (СГС) е прекратил делото за откритите ден преди изборите през май бюлетини в печатницата в Костинброд.

Това стана известно от справка в информационната система на съда, съобщи capital.bg. Делото, по което единствен подсъдим е бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, е върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. На 16 декември прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Желязков за престъпление по служба. Според разследващите, по време на подготовката на извънредните парламентарни избори той не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД да отпечата и достави бюлетините за гласуване.

Заради това се е стигнало до отпечатването на 351 075 бюлетини, "годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора". Според прокуратурата от бездействието на Желязков е произтекло "създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1701 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.05.20 | 08:43

4
Дори и да е истина, че ГЕРБ са се опитали да манипулират вота трябваше просто да ги спрат и след това да разгласяват за случката след изборите. Нямат право да разгласяват подобни разкрития в деня за размисъл ПО ЗАКОН !!! Да не говорим , че всеки с малко акъл ще се замисли как Манолова и Бареков са знаели точно къде са и колко са бюлетините и как се попълват, сгъват и разпращат по секциите толокова голям брой бюлетини за няма и 24 часа. Сметките не излизат, ама народа не може да смята...
Мая

2014.05.20 | 08:37

3
Барекоф, каня те на Бузлуджа, кораба е готов за излитане . PS : Обади се и на другите съмишленици!

2014.05.20 | 08:37

2
SAMO taka DA puknat DUPESETO,BSP i PUTKATA BAREKOV SAMO GERB NIKOI DRUG SHTE VIDITE
Сурсупудула

2014.05.20 | 08:37

1
КОЙ доведе до нагласи в обществото? КОЙ??? Това кога ще установите и ще вкарате сестра Галева и Лайномета Бареков в затвора?!? КОГА???

Добави коментар

Водещи новини