Украинското МВР: Опозиционни депутати въоръжават протестиращи

  • 20 януари 2014 12:49

  • 1451
  • 0
Украинското МВР: Опозиционни депутати въоръжават протестиращи
© gettyimages

Украински депутати от опозицията въоръжават протестиращите, заяви Министерството на вътрешните работи на страната, предаде РИА Новости.

В официално съобщение на силовото ведомство в Киев пише, че демонстрантите получават двуметрови дървени пръти, които имат метални накрайници. "Това е хладно оръжие, което застрашава здравето и живота на милиционерите. Народните представители злоупотребяват с депутатските си имунитети и тласкат хората към извършване на престъпления", твърдят авторите на документа. МВР призова гражданите да прекратят актовете на насилие и да спазма обществения ред.

Киев стана снощи за пореден път сцена на сблъсъци между органите на реда и протестиращите снощи. Около 200 000 души излязоха на демонстрация, въпреки съдебна забрана за провеждането на масови демонстрации в центъра на Киев. Част от демонстрантите се опитаха да пробият милиционерския кордон, за да влязат в сградата на правителството. При размириците са пострадали няколко десетки души.

Украйна е обхваната от протести, след като премиерът Николай Азаров обяви спирането на работата по подписването на споразумението за асоцииране с Европейския съюз на 21 ноември 2013 г.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини