Погват шофьорите, фенове на високи скорости

  • 23 август 2011 12:17

  • 1980
  • 4
Погват шофьорите, фенове на високи скорости
© Булфото

Засилен контрол над нарушителите, превишаващи разрешените скорости, ще се осъществява на територията на целия Европейски съюз от 22 до 28 август тази година.

Контролната операция е поредната организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС.


Като член на TISPOL “Пътна полиция” в нашата страна организира засилен контрол на скоростта през периода. При осъществяване на проверките ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, включително и мобилните и стационарни дигитални камери, фиксиращи нарушенията.


Данните сочат, че във всички европейски държави превишената скорост, както и неправилно избраната спрямо конкретните пътни условия, са основен фактор за тежките пътни произшествия и високия брой загинали и ранени. В България над 50 % от загиналите при пътни злополуки по вина на водачи са загубили живота си в резултат на превишена и несъобразена скорост.
Поредната акция цели постигането на превантивен ефект и намаляване на нещастните случаи, възникнали в резултат на висока скорост. В нея активно ще контролират скоростта и съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи в пограничните зони на двете страни.
При последната общоевропейска контролна операция, насочена срещу превишаването на скоростта, която се проведе в периода от 18 до 24 април т.г., в страната бяха регистрирани общо 9023 нарушения. 5221 от тях бяха засечени с автоматични технически средства. Виновните водачи бяха санкционирани по Закона за движението по пътищата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1980 4

Коментари 4

Добави коментар
Kati

2011.08.23 | 13:53

1
samo taka, no i motocikletistite sashto.... che te sa po-opasni i ot avtomobilistite, karat v povecheto sluchai s nad 150km/ch. v grada....

2011.08.23 | 20:22

4
KO PRAI6 MAAAAAAAAAA.....PA4A.....
ооо

2011.08.23 | 16:18

3
"При осъществяване на проверките ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол" ...трънките също влизат в тая графа...
Dana

2011.08.23 | 14:30

2
Нищо не е в състояния да озапти българските тъпанари с празни кратуни. Полуидиотите и каруца с куц катър навярно ще блъснат! Най добре махнете ограниченията, да се изпребиват по бързо та след това нормарните да си карат спокойно.

Добави коментар

Водещи новини