Камикадзе нападна популярен ресторант в Афганистан

  • 17 януари 2014 20:18

  • 1474
  • 1
Камикадзе нападна популярен ресторант в Афганистан
©

Атентатор самоубиец нападна ресторант в център на Кабул, който е популярен сред държавни служители, чужденци и бизнесмени, съобщи афганистанската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Говорителят на кабулската полиция Хашмат Станикзай заяви, че атентатът бил извършен днес вечерта срещу ливански ресторант в дипломатическия квартал.

Заместник-министърът на вътрешните работи Аюб Саланги каза, че има данни за жертви, но засега не разполага с подробности.

Първоначално местни медии съобщиха за отекнал мощен взрив в центъра на Кабул, последван от изстрели на автоматични оръжия.

Говорителят на талибаните Забинула Муджахид пое отговорност за нападението, чиято цел по думите му били чуждестранни служители.

Според ислямистките екстремисти всички загинали при атентата са германци, но не съобщиха броя им, предаде Ройтерс. Няма официално потвърждение за жертви, отбелязва агенцията.

По думите на източник на Ройтерс от силите за сигурност първо е имало самоубийствен атентат близо до ресторант за чужденци, при който мъж се самовзривил, а след това може би един или двама екстремисти влезли в заведението. Около 20 минути след първоначалния взрив продължила да се чува стрелба от огнестрелно оръжие, а основният път, който води към мястото, бил отцепен, допълни БТА.

Говорителят на вътрешното министерство Наджиб Даниш каза, че ситуацията е под контрол, но все още имало неясноти по детайлите. Според него са ранени двама афганистанци, но нямало данни за жертви в ресторанта.

Друг източник на Ройтерс от силите за сигурност заявява, че при нападението може да е бил ранен дипломат.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1474 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.23 | 11:39

1
Говорителят на талибаните Забинула МуджахидTRAVESTITA BULKATA NA MOHAMED пое EDIN GOLIAMLAINIANSLONSKIHUI

Добави коментар

Водещи новини