Няма да има затвор за непозволено фотографиране

  • 15 януари 2014 15:21

  • 1082
  • 0
Няма да има затвор за непозволено фотографиране
© Булфото

Правителството прие проекта за нов Наказателен кодекс, съобщи вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на  пресконференция след заседанието на кабинета. По думите й оттук нататък дискусията по Кодекса няма да спре, а ще продължи  активно.

Вицепремиерът отбеляза, че в резултат на дискусиите е отпаднало като престъпление непозволеното фотографиране, филмиране и  записване. Понастоящем тези деяния са забранени от Конституцията, като срещу тяхното осъществяване има  гражданскоправен ред за защита.

Няма да бъдат намалявани и наказанията за престъпления срещу животни, отбеляза министърът и посочи като причина писмата на  стотици граждани и природозащитни организации.

Отпада наказанието "доживотен затвор без право на замяна", посочи министърът, като допълни, че причината за това е възприемането му като нехуманно наказание, заради отсъствие на каквато и да е перспектива пред осъдените.

"Укриването на осигуровки е опасно престъпление и когато има умисъл в укриването им, ще има и наказание", каза министърът в  отговор на въпрос.

Остава и наказанието за човек, който дава подкуп, но няма да се наказва лице, което е било принудено да даде подкуп, посочиха  експерти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини