Скандали в ЕП (обновена)

  • 15 януари 2014 12:21

  • 2774
  • 3
Скандали в ЕП (обновена)
© gettyimages

Със скандални изказвания бе белязан първият работен ден в Европейския парламент

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж нападна гръцкия премиер Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951. Министър председателят на страната, която пое ръководството ръководството на Европейския съюз в обръщението си към депутатите заяви, че е представител на гръцкия народ. Законодателят от Обединеното кралство отговори на думите на Самарас по следния начин: Вие не сте представител на Вашата страна, а на Тройката (представителите на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, които отпускат помощ на страната за излизане от кризата). Фараж продължи "Вашата партия не се нарича Нова демокрация, а Никаква демокрация. Гърция е под чуждестранен контрол".

Към критиките по отношение на Гърция се присъедини и друг колега на Фараж. По време на разискванията независимият австрийски депутат Ханс-Петер Мартин се обърна към Самарас: Не съм чул Вие или Вашата държава е е говорила на четири оче с европейците. Вие лъжете за финансовите си показатели постоянно. Вие дори не мислите да изкажете благодарности на европейските данъкоплатци, които плащат цената на гръцката политика.

По-рано в пленарната зала председателят на ЕП германецът Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден трябваше да въведе ред малко преди изказването на Ги Верхофстад ръководителя на групата на либералите и демократите. Ръководителят на депутатите се обърна към галерията за посетителите и помоли хората да не вдигат шум. Белгиецът се обърна задочно към Фараж по повод антиимигрантската реторика на политика и посочи, че трудовата миграция в 28-те е едва 2%, което е много по-малко от САЩ.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2774 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.01.15 | 21:57

3
ОТ 30 ГОДИНИ ЕС ХРАНТУТЯТ ГЪРЦИТЕ,КОИТО ИЗЛЯЗОХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАРИКАТИ И ВИЗАНТИИСКИТЕ ИМ НОМЕРА ,ЯВНО ВЪРВЯТ В ЕВРОПА, ЗАЩО ЧАК СЕГА ЕС СЕ СЕЩА ДА ГИ СКАСТРИ? ЗАЩОТО ,ЕСТЕСТВЕНО И ТЕХНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ СА НА ТАЗИ ХРАНИЛКА!
Марк

2014.01.15 | 21:57

2
На гръцките лежеци трябва постоянно да им се напомня какви мошеници и боклуци са и как лежат на гърба на Европа!

2014.01.15 | 21:57

1
Няма проблем, руснаците са готови да платят цената на гръцката политика.

Добави коментар

Водещи новини