Британските медии: Французите не се интересуват от секс

  • 15 януари 2014 09:40

  • 1402
  • 0
Британските медии: Французите не се интересуват от секс
© gettyimages

Британските вестници са озадачени от сдържаната реакция на френските журналисти към твърденията, че президентът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 има връзка с актрисата Жули Гайе и стигат до извода, че отвъд Ламанша печатът "работи по друг начин".

В случая с "аферата" на Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 френският печат скъса с традицията да задава директни въпроси, отбелязва в. "Дейли телеграф" след вчерашната пресконференция, на която френският президент разочароващо за мнозина говори предимно за икономика. От векове се подиграваме със стереотипа за французина като сексуален маниак, а на практика тези абсолютно въздържани хора се интересуват толкова малко от секс, че даже когато държавният им глава е замесен в най-пикантния скандал в политическите среди от аферата "Клинтън-Люински", единственото, което ги вълнува, са социалните осигуровки, допълва вестникът и се пита: "Французите ли са луди или ние?"

Левият в. "Гардиън", който като цяло е благосклонен към Оланд, отбелязва, че става въпрос за личния живот на президента и че във Франция нещата изглеждат по друг начин. Щеше ли да се измъкне Оланд, ако беше във Великобритания или в САЩ? Едва ли, коментира всекидневникът. "Гардиън" хвали поведението на френския печат и изтъква неоспоримото уважение към президента, който е олицетворение на държавата. Вестникът публикува снимка на Оланд и статия под заглавие "Пресконференцията на Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 - съвсем френска афера".

В. "Таймс" припомня случая "Профюмо" - секскандал, принудил през 1963 г. британският министър на войната Джон Профюмо да подаде оставка. Според всекидневника, собственост на Рупърт Мърдок, ясно е, че френският печат трябва да подхожда към най-голямата тема на деня изключително внимателно.

Популярният таблоид "Сън" изтъква, че настояването на Оланд да се уважава правото му на личния му живот е похват, който елитът по света често използва още от зората на демокрацията, за да го виждат такъв, какъвто той иска, а не какъвто е в действителност.

Последвайте канала на

БТА
1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини