Недоволни тютюнопроизводители подгониха депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева

  • 10 януари 2014 16:04

  • 4510
  • 3
Недоволни тютюнопроизводители подгониха депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева
©

Недоволни тютюнопроизводители от Гоцеделчевския край блокираха днес в 14:00 часа пътя за Гоце Делчев и Драма при село Господинци, предава БТА.

Събраха се хора от четирите общини на района - Гоце Делчев, Сатовча, Хаджи Димово и Гърмен.

За повечето от тях тютюнопроизводството е основно препитание. Протестиращите са недоволни от закъснялата кампания за изкупуване на миналогодишната реколта и предлаганите им ниски изкупни цени.

На място има засилено полицейско присъствие. От двете страни на блокадата при моста на река Места започнаха да се образуват автомобилни колони.

Стотици земеделци от Кърджалийска и Хасковска област се събраха на възловото кръстовище до село Кирково и настояха за незабавен старт на изкупуването на суровия тютюн във всички райони, цените да не бъдат по-ниски от миналогодишните, а разплащането да става в 15-дневен срок.

Протестиращите се обявиха за спешни поправки в Закона за тютюна, с гаранции за преференции и защита на стопаните. Те настояха за създаване на регистри на търговските дружества и тютюнопроизводителите, както и за точно фиксирани дати за начало и край на изкупната кампания.

Декларацията с исканията им ще бъде изпратена до еврокомисаря по селското стопанство и развитие на селските райони Дачиан Чолош, до парламента, Министерския съвет и търговските фирми, изкупуващи тютюн.

Напрежение внесе появата на депутатката от ГЕРБ Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която се опита да ораторства пред протестиращите. Те обаче я обградиха плътно и с освирквания и викове я прогониха от пътя.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4510 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.11 | 10:36

3
DASI VZEMAT PARITE OT HIDRO INGILERA

2014.01.31 | 19:09

2
Е, точно пък нея дето ги защитава, неблагодарници!

2014.01.30 | 00:43

1
Айде Сидерунгелите от АТАКА ведйнага да започнат да защитават хората от ДПС :))))))))))))))))))))))))))

Добави коментар

Водещи новини