Снегът идва чак след 10 дена

  • 10 януари 2014 06:25

  • 7171
  • 0
Снегът идва чак след 10 дена
©

Ски пистите ще разчитат на машините за изкуствен сняг още доста време, съобщава "Стандарт".

Валежи се очакват след десетина дни, но според синоптиците покривката ще е недостатъчна за ски. "Ще натрупа едва 10-15 см дори и на повечето места по планините", съобщи за "Стандарт" Петър Янков от ТВ-МЕТ.

Още е рано да се прогнозира снежната покривка през февруари, но се очаква и Малък Сечко да е с по-високи температури от нормалните. Според Янков по-топлата зима не се дължи на аномалии, а на нормални процеси. "След зима със сравнително високи температури се очаква по-хладна пролет", коментира Янков. Надеждите на синоптиците са за повече валежи през следващия сезон, за да могат да се напълнят водоемите. Синоптикът коментира и изкуствения сняг по пистите. По негови думи не се препоръчва начинаещи скиори да карат по изкуствен сняг, тъй като покривката е заледена. "При падане това може да доведе до много тежки травми, знам го от опит", коментира Янков.

Очаква се днес западен вятър да прогони мъглата. В събота ще има разкъсана облачност, а вятърът в Дунавската равнина ще отслабне. Сутрешните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните - между 10 и 15. В неделя от запад-северозапад ще проникне малко по-студен въздух, но температурите ще останат по-високи от обичайните за първата половина на януари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини