Режимът на Кадафи падна, тримата му синове са арестувани

  • 22 август 2011 12:04

  • 3447
  • 10
Режимът на Кадафи падна, тримата му синове са арестувани
© Getty Images/Guliver Photos

Силите на опозицията в Либия превзеха тази нощ столицата Триполи.

Те бяха радостно посрещнати от жителите на града. Макар и на места да остават някои огнища на съпротива, бунтовниците вече контролират летището, основната магистрала, водеща към столицата, както и сградата на държавното радио и телевизия.

Заловени са трима от синовете на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, Мохамед и Саади.

Говорител на опозицията заяви, че самият Кадафи няма да пострада. Местонахождението му засега обаче остава неизвестно. Според едни източници той е още в Триполи, според други е избягал в родния си град Сирт. Има и слухове, че вече е заловен.

На Зеления площад в Триполи хората ликуват, съобщи бТВ.

В либийската столица отново заработиха интернет и ес ем ес съобщенията. В много други градове либийците също излязоха на площадите, за да изразят радостта си. Десетки хиляди жители на Бенгази, изпаднали в делириум, изпълниха улиците на бунтовническата "столица" в Източна Либия, за да празнуват края на режима на Кадафи.

Оглушителен концерт от автомобилни клаксони и стрелба с автомати във въздуха избухна в града при новината, съобщена от арабските телевизии, че бунтовниците са стигнали до сърцето на Триполи. "Аллах е велик!", скандираше множеството. Създавайки огромни задръствания, хиляди автомобили се насочиха към центъра на града, докато мюезините от джамиите отправяха празнични молитви. Междувременно стана ясно, че премиерът на либийския режим Ал Багдади ал Махмуди се намира в хотел в Тунис.

Според телевизия "Ал Арабия", която се позова на Преходния национален съвет, той е блокиран в хотел на остров Джерба. Според телевизия "Ал Джазира" туниската армия е обградила с кордон хотела, а стотици либийци се опитват да си пробият път до него. Не е известно дали той е задържан или се е предал на бунтовниците, отбелязва ИТАР-ТАСС.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3447 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Будака

2011.08.23 | 21:40

10
Както разрушиха Ирак и Афганистан,империалистите,така ще унищожат и Либия.Досега при Кадафи либийският народ живя задоволен от всички нужди.Чичо сам ще открадне нефта.Чака ги голяма бедност и междуплеменни вражди. Такива са целите на империализма.Разделяй и владей.
noname

2011.08.23 | 21:29

8
Да ви е честит новия талибанистан !
?

2011.08.23 | 21:30

9
Абсолютно! Сега ще видят какво е готино без пари от петрола и с разни главорези от Алкайда.
Създа

2011.08.23 | 21:27

7
Гадни и мръсни седесаро-шопски педерунгели,негодници и наркомани.Какво още дрънкате дъртия рязан хуй на Кадафито.Започва позиционната война.Днес си е възвърнал всички основни позиции в столицата Триполи.Молим се бог да го закриля.
koceto

2011.08.23 | 21:22

6
sega ste po4nat da se biqt plemenata kakto predi kadafi > dano ne stane taka
Наблюдател

2011.08.23 | 21:22

5
Е, Сатанистите-Лихвари разрушиха още една независима държава в името на Новият Световен Ред. Техните лакеи и прислуга надуват "велзевулите" си. На робите с промитите мозъци остава единствено да се радват. Алилуя!

2011.08.23 | 21:21

4
Каквото и да си говориме в африка и близкия изток може да има мир само при авторитарни режими! Здрава ръка на оправление и това е. А на либийците да им е яка гърбината! Защото ако досега са били зле е сега ще видят какво е нанагорно. Ще гледат само как отплават танкерите с техния петрол, а паричките ще ги прибира чичо Сам .
hfghg

2011.08.22 | 18:04

3
Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 . Ще му платя. П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да го отлагаме по друго време.. ( дни, седмици.. ) . Това е.

2011.08.22 | 16:20

2
http://www.erepublik.com/en/referrer/pubisa

2011.08.22 | 16:20

1
http://www.erepublik.com/en/referrer/adolfo84

Добави коментар

Водещи новини