Убиецът от „Цариградско шосе” отива на съд

  • 05 януари 2014 07:29

  • 2167
  • 1
Убиецът от „Цариградско шосе” отива на съд
©

Пияният таксиметров шофьор Михаил Куртев, който уби млада жена и дете на „Цариградско шосе” в София, отива на съд. Делото за нелепото двойно убийство ще стартира на 16 януари в Софийския градски съд, твърди в. Монитор.

На 10 юли 2013 г. Куртев се вряза с таксито си в автобусна спирка на бул. “Цариградско шосе” и уби на място 26-годишната Станислава Асенова-Съни. Други 11 души бяха ранени, сред които и 6-годишната Елена. Детето почина по-късно в болница.Разследването показа, че преди инцидента Куртев пътувал по булеварда с превишена скорост и с 1,5 промила алкохол в кръвта. Преди да седне зад волана, той пресушил половин литър мента. Стана ясно още, че това не е първото провинение на Куртев. От 1998 до 2011 г. таксиджията имал 24 регистрирани нарушения на правилата за движение по пътищата.Куртев е с мярка за неотклонение “парична гаранция” от 1000 лева. Мотивът на магистратите да го пуснат – обвинението му за причиняване на смърт по непредпазливост е за неумишлено престъпление и по закон не може да стои в ареста повече от 2 месеца. Делото срещу Куртев ще се гледа от съдия Петър Гунчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Разлики

2014.01.07 | 17:37

1
".....в Китай беше приет закон, който предвижда най-тежкото наказание за пияни водачи, извършили катастрофа със смъртен случай.........Китайските власти осъдиха на смърт пореден пиян шофьор, причинил катастрофа с летален изход....." Три години условно по Бългаски или смъртна присъда по Китайски?

Добави коментар

Водещи новини