Църковен съд грози епископ Борис заради изтеклите секскомпромати

  • 27 декември 2013 06:53

  • 2504
  • 3
Църковен съд грози епископ Борис заради изтеклите секскомпромати
©

Светият синод може да започне проверка срещу игумена на Бачковския манастир епископ Борис заради изтекли в интернет секскомпромати, съобщава "Стандарт", цитирайки високопоставени църковни източници.

В зависимост от резултатите й може да се стигне до църковен съд. И до отстраняване на Борис от шефския пост в обителта. Бачковският манастир е на пряко подчинение на синода и той поставя и сваля игумените. Ако пък нищо не се докаже, името на владиката ще бъде изчистено в бъдеще.
Повод за проверката се очаква да са нецензурни клипчета, пуснати анонимно в интернет, в които се твърди, че и дядо Борис участва. И че са правени в манастира. Митрополити са готови да повдигнат въпроса на заседание на синода в края на януари. Видеата се появиха след касирания първи вот за Варненски митрополит, който бе оспорен от местните именно защото Борис беше единият от финалистите. Изтичането им в нета се смята в църковните среди и за една от причините Борис да не попадне отново на финала за владика край морето. Самият игумен не вдигаше вчера мобилния си телефон.

На 22 януари започва църковното дело срещу епископ Павел. Той е проверяван дали в нарушение на канона, след като е станал архимандрит, е сключил граждански брак и е станал баща. Монасите при подстрижението си дават обет за безбрачие и въздържание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2504 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сао

2015.05.26 | 15:52

3
Църквата е педерастия както самият Исус е ПЕДЕРУНГЕЛ!!!

2013.12.28 | 22:47

2
До 1 и 2 - Вие двамата, що не оставите църковните дела и да не се набутвате там, където не ви е мястото?дали през живота си сте запалили поне една свещ за живите или за умрелите?Дали знаете как да се прекръстите?
KUR ZA TODOR JIVKOV

2013.12.27 | 19:04

1
ЦЪРКВАТА НИ Е КОМУНИСТИЧЕСКА,НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТИЯ ПОСРЕДНИЦИ БОЛШЕВИШКИ

Добави коментар

Водещи новини