Патриарх Неофит отслужи Божествена Литургия за Рождество (снимки+видео)

  • 25 декември 2013 11:42

  • 2975
  • 2
Патриарх Неофит отслужи Божествена Литургия за Рождество (снимки+видео)
© Булфото

Християнският свят отбелязва днес един от най-светлите празници. В София, в катедралата "Александър Невски", Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отслужи светата Божествена Литургия за Рождество.

В съслужение с архиереи на българската православна църква патриарх Неофит благослови българите и страната за Рождество Христово.

Във Варна новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, който бе въдворен само преди два дни, отслужи празнична Света Божествена литургия в катедралния храм „Св. Успение Богородично". За богослужението в храма се стекоха много миряни, които през тази година освен Рождество Христово, празнуват и избирането на своя нов владика.

Хората в цялата страна бяха дошли в храмовете с надежда и молитва за здраве и по-добра година. „Пожелавам на всички, на семейството си здраве, на всички миряни, и честит ни владика нов. И спокойствие в страната ни, мир, доброта най-вече, защото много ни липсва", коментира Дора Данаилова.

„Да се преборим с лошото в живота и да мислим само за добро. Защото този ден наистина човек трябва да бъде, не само в този ден, а винаги по-добър", си пожела Марияна Колева.

Единственият политик в "Александър Невски" тази сутрин беше богословът Йордан Цонев.

Благодатта и мирът на родилия се Богомладенец да бъдат с всички нас, пожела патриарх Неофит в Рождественското си послание. Когато сърцата ни се сгряват във всички дни на живота ни, когато бъдем онези истински миротворци, за които Сам Спасителят говореше в Проповедта си на планината, тогава ще сме достойни и за нашето, дарено ни от Господа богосиновство, каза още той.

 

Последвайте канала на

2975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
e

2014.12.26 | 11:50

2
Айде поп,итайте пръдливите попове защо къдят! Така прави и пръдливия Хорхе-"Франциск".Правят си извадки от Стария завет и ги внедряват за достоверно.Ами защо тогава не предлагат "обрязване",както правят мохамеданите.На този пък Дедо поп шапката му е като купола на габровския планетариум.Цирк за бабички! Песни-танци,покадяване,опръскавне-хайде на подноса за Чудеса(стотинките) Впериод бабушки-чудотворни са !
e

2013.12.25 | 22:29

1
Ле-леее,колко минуси,край,въх,писател няма да го ставам-шъ ставам фризьор(берберин).

Добави коментар

Водещи новини