Правителството не си е върнало доверието на президента

  • 21 декември 2013 13:37

  • 3116
  • 26
Правителството не си е върнало доверието на президента
©

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в "Годината" на Дарик.

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

Плевнелиев изтъкна, че за него е важен гласът на народа. "Това правителство може да е загубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми, а аз съм се заклел в Конституцията и ще отстоявам демократичното развитие и устоите на нашата държава до последно. От тази гледна точка съм честен да кажа, че не се доверявам, но спазвам конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект", категоричен е президентът.

Изборите са момента, в който е важно да се чуе гласът на народа, а не на президента, а политическите изводи ще ги направят партиите, каза държавният глава.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил протестиращият човек като политик на годината. "Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.Президентът е убеден, че личните атаки срещу него няма да спрат. Той сподели, че му харесва дебатът за офшорните компании, подкрепя го изцяло и го счита за много закъснял.

Попитан дали ще отиде на откриването на Олимпиадата в Сочи, президентът каза, че е получил информация от Българския олимпийски комитет, че министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е направил заявки и постъпки да присъства. Плевнелиев заяви, че ще се съобрази с желанието на премиера, а по думите му въпросът дали пък държавният глава да не отиде на закривеното остава открит.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3116 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2013.12.22 | 23:12

26
ООООО...РИЙФАТ..здрасти....голяма работа си ти ей.... ........................Рийфат бе циганчето от нашето село ..който по физиономия не отстъпва от тази....... на снимката..но кой от двамата е по глупав.......не мога да приценя.....

2013.12.22 | 13:27

25
"ПОД ЧЕХЪЛ"- ЗАВИНАГИ!

2013.12.22 | 13:27

24
boiko 3nae koi go na3na4i-samiat toi

2013.12.22 | 13:27

23
тоя смешник е главата ама боко тиквата е шията-така че...................

2013.12.22 | 13:27

22
мистър Бийн би бил по-добър президент от това чучело
geri

2013.12.22 | 13:27

21
niamate ideya kolko dobre chte se tchuvstvate ako ste daletch ot zombitata demoni==vestnici i televizii==ot surdcr vi molia prosto probvaite stavate napulno no rmalni hora.e...ot silno otrovnite toksitchni hrani otarvavane niama hora nito glava me boli nito gubia zun molia vi opitaite

2013.12.22 | 13:26

20
ТОЗИ ПОСЛУШКО Е ПРЕЗИДЕНТ НИКОЙ.

2013.12.22 | 13:26

19
Nai-dobria president!!!

2013.12.22 | 13:26

18
ТОЯ МИ ПРИЛИЧА НА ЛИДЕРА НА ПАРТИЯ ПОМАК, САМО ЧЕ БЕЗ КАТИНАРЧЕТО И С ПОВЕЧЕ КОСА

2013.12.22 | 13:26

17
Ти по-добре помисли за постоянно намаляващото доверие на народа към теб Грозен Плевнелиев

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини