И днес няма пари за уволнените корабостроители

  • 20 декември 2013 15:37

  • 1185
  • 5
И днес няма пари за уволнените корабостроители
©

Съкратените работници на бургаската корабостроителница и днес няма да получат обещаната една заплата. Това каза Веселин Кабов, бивш директор „Финанси и маркетинг” на завода, на протеста на служителите.

Според Кабов, новото ръководство може би и днес няма да успее да преведе обещаната една заплата, поради технически причини, тъй като предприятието не е работило известно време. „Не работят компютрите. Изпълнителният директор Маринов каза, че на ръка се пишат някои документи, след което се носят другите да се обработват”, обясни Кабов. От предприятието гарантират, че за утре всички ще имат пари, допълни той. Работниците чакат септемврийската заплата, и не цялата, тъй като е имало преведен аванс от 100 лв. Той обясни, че ако не е бил натискът, от страна на работници, и институции, съкратените служители е нямало да получат и тази заплата. Работниците подават индивидуално искове за неправомерно съкращение, така са ги посъветвали юристи. Може би съда ще го направи един общ, посочи Кабов.

Обещанието на новите собственици бе, че ако се съдейства да влязат пари в завода, ще се плати септемврийската заплата. За останалите дължими заплати е нямало обещание. „Това, което казаха е, че ще опитат по най-бързия начин да обявят несъстоятелността, за да може да се вземат от Фонда за гарантирани вземания, т.е. да се вземе от държавата”, разясни Кабов. По неговите думи, целта на протестите е да се изправи новият собственик и да обяви намеренията си за бъдещото на завода. Според Кабов, трудно може да се разбере кой е реално собственикът на корабостроителницата.

Последвайте канала на

1185 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.12.21 | 13:10

5
HAIDE NARODE BALGARSKI VARVI DA VIKASH "URA" OT BUJLUDJA. TOVA E NOVIAT KOMUNIZAM. NEKA KORABOSTROITELITEDA SI SEDIAT V KASHTI I ZA KOLEDA DA PIAT PO EDNA STUDENA VODA. NE MI E JAL ZA ROBSKI DUSHI. ETO ZA TOVA PROTESTIRAHA STUENTITE I NARODA NE IZLEZNA DA PODKREPI DEZATA SI. DOKATO ZELIAT NAROD NE SE SABUDI, TOVA SHTE E.

2013.12.21 | 13:10

4
NIKOI NE NI E VINOVEN. VINOVEN E ZELIAT BALGARSKI NAROD, KOITO TARPI TEZI MIZERNIZI- IZEDNIZI. SOFIA SE VDIGNA NA PROTESTI, DEZATA SE VDIGNAHA NA PROTESKI, A PROVINZIATA DOIDE NA KONTRA PROTESTI. HAK DA VI E. ZASHTO NE OTIDETE DA VIKATE "URA " SEGA OT BUJLUDJA???
aaaaaaaaaxaaaaaaaa

2013.12.21 | 13:10

3
kato niama pari ,kamani i darve nali ima kvo chakate .
Qq

2013.12.21 | 09:32

2
В България всичко се прави скришом защото държавата и органите в нея не си вършат работата

2013.12.21 | 09:32

1
Нали Сидеров-Бей си ходи на далечни екскурзии а народа кучета го яли.

Добави коментар

Водещи новини