Ташева към Найденов: Пари ли валят над България?

  • 20 декември 2013 12:57

  • 2838
  • 7
Ташева към Найденов: Пари ли валят над България?
©

Не съм известен с грешките на думите си. Аз си давам сметка, че въпросите свързани с бежанците и финансовата издръжка предизвикват интерес. Аз не съм цитирал сумата, за да раздухвам омраза, не съм търсил противопоставяне на мизерията на бедните българи. Аз съзнавам, че финансовата ситуация в страната е трудна. Това каза министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в отговор на депутатът от "Атака" Магдалена Ташева относно разходите за нелегалните имигранти, направени досега от кабинета и прехвърлянето на военни имоти на Държавната агенция за бежанците.

"Тези суми са необходими за издръжката и подобряване на условията в бежанските лагери. Ние търсим и финансовата помощ и средства от международни източници. Недомлъвките няма да ни помогнат в тази ситуация. Трябва да се каже ясно каква е сумата до този момент", поясни министърът.

"Не съм бил подложен под натиск и няма да се поддам на такъв. Харчили сме и днес продължаваме да харчим сумата в размер на 250 милиона лева. Тази сума е не само за издръжка,а и за интеграция на бежанците, но и ремонт на сградите, в които са настанени, медицинските грижи, социално подпомагане, образование и право на труд. Общо в страната са настанени 10 292 лица към момента. 1084 лева на година са нужни само за един човек на година, като тук се включват и ток, вода и др. Не можете да кажете, че тази сума е измислена и не почива на разчети. 2 милиона са разходите на Министерството на отбраната", заяви министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

"Нито за миг не съм се съмнявала, че сте посочили реална цифра. Съмнявам се, че след това бяхте принуден да се оправдавате и да замажете, че четвърт милиарда ние заделяме за хора, които не са бежанци, а престъпници. Защо трябваше да отнасяте този разход към бъдещето, но не го виждаме в бюджета за 2014 година. откъде ще дойдат? Пари ли валят над България? Не отговорихте и за военните имоти, които така щедро прехвърляте към Държавна агенция за бежанците", поясни Ташева.

"Тези сгради са с отпаднала необходимост за нуждите на Министерството на отбраната. Те не са дадени за безвъзмездно ползване в община Харманли, а временно докато има необходимост. Източниците на финансиране са бюджетите на ведомствата свързани с бежанците като Министерството на отбраната. Екипите не се финансират от други източници. Вторият източник е бюджетът на страната чрез Държавна агенция за бежанците, различните фондове и от чужди държави", завърши Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2838 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.12.24 | 18:10

7
Волене що не я взе таз баба в Куба на плажа да опне вожата на слънце а водиш младите курвета

2013.12.24 | 18:10

6
Браво на г-жа Ташева, тази жена е пример за интелигентен, честен, достоен и смел български политик!

2013.12.24 | 17:17

5
Ташева както винаги с въпроси поставени на място.Браво!

2013.12.24 | 17:17

3
Ташева може да ме побара по ташаците, а оная изплезената може да ми го оближе.

2013.12.24 | 17:17

4
Май ще си ги бараш сам и занапред...

2013.12.24 | 17:17

2
Ташева продължава да ме възхищава ! Страхотна е ! Винаги подготвена и аргументирана ! Блестящ словоред !Просто нямам думи !Изумителен депутат , патриот !

2013.12.24 | 10:53

1
Ташакова,я отивай на гарата,да събираш стотинки пред тоалетните, тетко селска ненормална,

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини