В пощата на МВР все още няма искане за издирване на Бисеров

  • 19 декември 2013 15:34

  • 2658
  • 6
В пощата на МВР все още няма искане за издирване на Бисеров
© Булфото

Към вчерашна дата нямахме постъпило постановление в дирекцията на полицията и в Столична дирекция на полицията за издирването на Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. От думите му се разбра, че МВР все още не издирва обвиняемия за пране на пари и невярна имуществена декларация бивш зам.-председател на парламента и ДПС Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, пише "Труд".

Официално той бе обявен за общонационално издирване във вторник. Определението на Софийския градски съд (СГС) е било изпратено до силовото ведомство по пощата в сряда, което означава, че би трябвало да пристигне най-рано до ден-два. Така излиза, че издирването на Бисеров реално ще започне няколко дни, след като е наредено от магистратите.

Продължава издирването на Илиян Тодоров, който е с доживотна присъда за убийството пред дискотека "Соло".

На 17 декември на заседанието по делото срещу Октай Енимехмедов Софийският градски съд обяви Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент за общодържавно издирване.

МВР ще трябва да установи какъв е актуалният адрес на бившия заместник-председател на парламента и на ДПС, за да може той да бъде призован като свидетел по делото срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов. До мярката се стигна, след като той се оказа неоткриваем, включително и на адреса, от който вече беше призован, за да бъде обвинен в пране на пари.

Във вторник магистратите отмениха глобата на Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент, тъй като междувременно той бе изпратил до съда такава молба, придружена с обяснението, че не се е явил в съдебната зала, защото е бил в болница.

По делото си за пране на пари той е обвиняем заедно с доведения си син Ивайло Главинков, като и двамата са с гаранции по 25 000 лева и с наложени забрани да напускат страната. Бившият високопоставен кадър на ДПС има две обвинения - за подаване на невярна имуществена декларация и за пране на пари. Според Софийската градска прокуратура между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро.

Държавното обвинение заведе през октомври делото срещу Бисеров и Ивайло Главинков. Това се случи три дни, след като депутатът обяви, че напуска парламента и политиката "по лични причини". Повод за това станаха три парични превода от сметки на Бисеров в Швейцария към сметки на Главинков в македонска банка, а оттам - към офшорни дружества.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2658 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.12.20 | 07:16

6
Е прав беше Бойко че тия освен за пощальони за друго не стават.
m.markov

2013.12.20 | 07:16

5
Надявам се издирването да приключи ,със откриването на Бисеров ,самообесили го.
yjas

2013.12.20 | 07:16

4
НЯМА ДЪРЖАВА А САМО ИМЕ НИТО ПЪК ПРАВОСЪДИЕ

2013.12.20 | 00:42

2
Малеееее още не са се размърдали.Ужас.Не знам какви са тез процедури,ама са абсурдни.Чакат писмо.От кой?
ЦАЦАРОВч

2013.12.20 | 07:16

3
От Сидеров и Бареков! И трябва писмото да е против Борисов и Цветанов!
niama darjava samo ime

2013.12.20 | 00:42

1
chovek ot narodnoto sabranie vtori po rang prestapnik ,kvo ostava za ostanalite paraziti po erarxiata ,kak dami i gospoda tva kvo vi govori.ima li darjava izobshto .

Добави коментар

Водещи новини