Владимир Путин: Президент не е пожизнен пост (обновена)

  • 19 декември 2013 10:13

  • 8863
  • 30
Владимир Путин: Президент не е пожизнен пост (обновена)
© gettyimages

"Колко пари ви трябват?" , каза руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 по време на традиционната си годишна пресконференция.

По този начин държавният глава отговори на въпрос на украински журналист защо Москва е намалила цената на газа и дава 15 млрд. долара заем на Киев. Путин допълни, че никой никого не е душил, а стойността на синьото гориво е намалена, за да помогнем на братския украински народ. Ако искаш да си независим, трябва да си плащаш за това. Ако някой иска да спонсорира украинската икономика, нека го да направи, допълни президентът.

Като си покажем мускулите, всичко ще стане ясно. Ние сме не против асоциацията. Но не можем да позволим Украйна да си отвори пазара за европейските стоки. Попитайте френски фермери какво мислят за украинската селскостопанска продукция и вижте какво ще ви отговорят, допълни Путин. Ако Украйна приеме евростандартите, тя няма да може да търгува с нас. Мисля, че това е голям проблем за властта в Киев.Не сме откраднали европейската мечта на украинците. Ние нямаме общо с отказа на правителството в Киев да се откаже от подписването на споразумението за асоцииране с ЕС. Ако някой иска да превърне Украйна в селскостопански придатък на ЕС, да се опита, заяви Путин. Руският пазар е отворен за Украйна, която получи статут на най-облагодетелстван страна във външноикономическо отношение. Защо Виктор Юшченко, който бе президент, или бившият премиер Юлия Тимошенко, не подписаха споразумението. Това е просто повод за вътрешнополитическа борба. Допълни Путин. Той коментира, че хората имат право да протестират и ако хората излязат на Червения площад това е тяхно право. В същото време задължение на полицията е да пази закона.

Относно системата за противоракетна отбрана на САЩ Путин посочи: ПРО е заплаха за нашата ядрена програма и ни е трябва да реагираме и заради това планираме да разположим ракетите Искандер в Калининградска област (най-западната точка на Русия). "Искандер" е най-ефективното оръжие от своя тип, но това не е нашето най-ефективно средство.

На въпрос кой политик номер 2 в Русия Путин, който оглави класацията наскоро, посочи, че това може да е лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, за комунистите гласуват милиони руснаци, мотивира се президентът. Той продължи да изброява имена и спомена известния с ексцентричните си изказвания националист Владимир Жириновски, и опозиционерът Сергей Миронов. В същото време ние имаме управляваща партия, чийто лидер е премиерът Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега. Президентът използва случая, за да похвали правителството. Оценявам работа на правителството с 3 (удовлетворително по петобалната система), защото това е тежка работа.Да си премиер е най-гнусната работа. Човекът, който работи това, все едно се намира под водопад. Това е толкова тежка работа, знам го от личен опит. Относно приемника поста си Путин каза: По тази тема няма какво да се говори. Той също посочи, че против пожизненото заемане на тази позиция.

За мен не е важна критиката към западните ценности, а да предпазя руснаците от лъжливите ценностна някои социални групи, които налагат своите възгледи на нашите граждани, отговори Путин на въпрос на журналистка от Си Ен Ен. Той също заяви, че Русия се връща към дълбоката си историческа култура и заради това се обръщаме към християнството, което ще ни поведе напред. Той обяви и казаците за историческо наследство.

Много съм зает, за да се срещам с Едуард Сноудън. Благодарение на него милиони хора по света си промениха мнението. Винаги ми е било интересно как той се осмелил да публикува данните за следенето. Ние не работим със Сноудън в оперативен план, каза Путин, който е бивш служител на КГБ. Завиждам на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заради Сноудън, каза руският президент. Той може да направи това без никакви негативни последици, мотивира се Путин. Шпионажът е древна професия, наред с други, да не ги изброяваме. Да не четем аназитите на службите, защото това не са факти, а мнение на обикновени хора. Нали съм работил това, поясни той. Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е добре, не се притеснявайте, каза още Путин, коментирайки разкритията на американеца за следенето на редица политици по света.


Путин отрече идеята си премахването на кметовете. Като посочи, че между гражданите и органите на местна власт трябва да има топла връзка. Президентът обаче намекна за реформи в управлението, като заяви: Хората трябва да говорят открито.

За съдените в Русия членове на Грийнпийс Путин коментира: Съгласен съм с хората, които защитават природата. Но това не трябва да става инструмент за реклама, изнудване или създаване на пречка за Русия да разработва нефтени находища в своите териториални води. Корабът-призрак навлезе в нашите води и лодката се опита да торпилира наш граничен катер. Амнистията не е готвена за Грийнпис Той посочи, че строителите в олимпийския град Сочи са преместили обекта си след искане на еколози. Ние сме за преговори с всички природозащитни организации, включително и Грийнпийс, заяви още Путин.

За външната политика Путин заяви: Имаме принципи, които следваме. Той благодари на дипломатите на Европейския съюз, САЩ и Китай за разрешаването на проблемите в с ядрената програма на Иран и химическото оръжие на Сирия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8863 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2015.06.01 | 07:28

30
Путин абсолютно прав.

2015.06.01 | 07:26

29
Давайте да правим един нов СССР и да си оправяме работите. Които иска да си седи в Евросъюза да мие кенефите и чиниите на вмирисаните британци.

2013.12.22 | 18:47

11
Веднага потегляй към Русия, че да се оправиш!!! Там хората живеят като царе! Аман от промити мозъци!
M

2015.06.01 | 07:26

28
И после как да не предпочетеш Русия - която през комунизма ни пълнеше страната със горива и стоки на безценица, и тоя робски ЕС при който със най-малки доходи пазаруваме на същата цена като тях.... НО и ЕС ще изчезне, така че ако не искат до 2050 да са ислямски страни, предлагам Европа и РУсия 1 супер държава, главната цел на която е ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ ЕВРОПЕЕЦ !
БОЗДУГАН

2013.12.22 | 18:47

12
ПУТИН просто няма конкурент , достоен да му съперничи в цял свят! От СТАЛИН насам РУСИЯ е нямала такъв ръководител ! Много умен , патриот , спортист и трезвеник !!! След предателя Горбачов и пияндето Елцин , той е щастие за руснаците !
fghsfgh

2015.06.01 | 07:26

27
Платените олигофрени от БСП налазиха новините. Вече ви разкриха дори и имената, идиоти такива, хайде марш при вашия велик лидер путьо, ама си вземете и другия велик лидер сер-Гей

2013.12.22 | 04:14

4
Новото щастие на САТРАПИЯТА!
БОЗДУГАН

2013.12.22 | 04:15

6
НОВИЯ "СПАСИТЕЛ" на България! УРА УРА УРА! Само така я! Ще изразявате мнение, ще пътувате с някаква си лична карта, ще ви кима подчинено гръцкия граничен полицай, ще имате стоки от цял свят, няма да имате ограничени сайтове в интернет, ще сте свободни, ще затваряте трудовите лагери, ще гледате свободно западащи канали, като National Geographic, ще протестирате, ще пиете шотландско вместо руско, ще ми учите Английски вместо задължителния Руски, ще
БОЗДУГАН

2015.06.01 | 07:25

26
Ти си глупак , като ТИКВАТА Бойко ! ПУТИН просто няма конкурент , достоен да му съперничи в цял свят! От СТАЛИН насам РУСИЯ е нямала такъв ръководител ! Много умен , патриот , спортист и трезвеник !!! След предателя Горбачов и пияндето Елцин , той е щастие за руснаците !
st

2013.12.22 | 18:47

10
Никога няма да отида в русия ехехехех знаете защо.
Dred

2015.06.01 | 07:23

25
Сигурно защото си педераст, а там ги лекуват успешно ?!

2013.12.22 | 18:48

13
страх те е да не ти пръснат дупето ли?

2015.06.01 | 07:23

23
БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ ИНТЕРЕС ОТ СИЛНА И ПРИЯТЕЛСКА РУСИЯ ДОРИ САМО ЗАЩОТО ТЯ Е БЛИЗО ДО НАС. ВСЕКИ ДРУГ СЦЕНАРИЙ Е ВРЕДЕН ЗА НАС.

2015.06.01 | 07:23

24
аз не знам какви са тия страхове от Турция, че оня казал там нещо си. понимаете.
KUR ZA TODOR JIVKOV

2015.06.01 | 07:23

22
ДА ГО ИБА В ЧИФУТСКАТА ВАГИНА,НИКОЙ ГО НЕ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ТОЯ ПУТАК

2015.06.01 | 07:22

21
Велик лидер казва нещата така както са си . Русия сила номер 1 . България прост народ , заблуден от европейски амбиций , най вече политиците които са еднно единнство просто борещо се за една цел . Русия можеше да улесни поне малко живота в България , защото виждам Европа как го затруднява . Всеки Руснак знае каде е и какво е България , питайте някои Британец , Холандец или Белгиец , повечето ще отговорат , че това е някоя планина из света , един на хиляда знае .

2013.12.20 | 17:54

3
Не че нещо (все пак си русофил - разбираемо е), но българският ти е под всякаква критика. Няма да влизам в подробности и да те ограмотявам, но просто ми е любопитно да попитам това "амбиций" някакъв римски император ли е, защото ако е - то може би трябва да е изписан с главна буква??? ;) :)

2013.12.19 | 23:16

2
ko rechi??

2013.12.22 | 04:17

8
Mнoгo e пpocтo, нo нe e зa пpocти xopa, кaктo ce кaзвa. Иcтopиятa пoкaзa, чe кoйтo пo-paнo и пoвeчe ce e oтдaлeчил oт pycия e пo-дoбpe. Зa cпpaвкa: пpибaлтийcки peпyблики, Чeхия, Унгapия, Пoлшa. Кoлкaтo пo-близo ce гpaвитиpa дo тaзи ypoдливa дъpжaвa e пo-злe. Cпpaвкa: Бeлaрyc, Укpaйнa, Moлдoвa, Бългapия и т.н.

2015.06.01 | 07:21

20
А бе , глупак долен !!! Какво хубаво се случи на България след като 24г . сме придатък на САЩ и ЕС ?! КАТАСТРОФА пълна !
Взем9и се гръмни, личи си че не четеш пикльо!

2014.12.18 | 15:58

17
В Беларус не е никак зле безработицата е 1,1% толкова нисък показател никога не достиган в никоя западна демокрация в цялата човешка история! Селяните им си стоят на село и не наводняват градовете произвеждат истински храни не пластмасови като при нас!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини