Дядо Коледа обира къщи

  • 19 декември 2013 09:33

  • 1315
  • 0
Дядо Коледа обира къщи
©

Може ли да допуснете, че Дядо Коледа, който звъни на вратата ви и предлага да дари играчки на вашите деца, при това безплатно, всъщност е обирджия? Може ли да си представите, че зад маската на добрия белобрад старец се крие апаш, който, докато вади с едната ръка от торбата лакомства за вашите невръстни синове и дъщери, то с другата прибира скъпите ви вещи от дома. Точно тази сцена се разиграла преди дни в блок в столичния квартал „Младост".

Хората, отворили широко вратата си за Дядо Коледа, се оказаха ограбени предпразнично. Те разказаха трагикомичната си история пред „Всеки ден". Предпочитат да останат анонимни и не смятат да подават жалба в полицията, защото ще преглътнат откраднатите вещи, а и освен това осъзнават, че сами са пуснали крадеца вкъщи. Освен това те не могат да опишат злосторника, тъй като той е бил дегизиран много добре. Решили обаче да разкажат историята си, за да предупредят други семейства, че освен чудеса, по Коледа се случват и неприятни неща. И то направени не от кого да е, а от благородния белокос възрастен мъж, облечен с червени дрехи и носещ щастие.

„И през ум не ми мина, че „добрият старец" идва не толкова да зарадва децата ми, а за да задигне телефоните ни, оставени на масата в хола, кахъри се опарената млада жена. Тя е майка на две деца - на момченце на 3 години и момиченце на 6. „Винаги, когато някой звъни на вратата, хлапетата с викове се спускат заедно с мен да видят кой е и да отворят. Погледнах през шпионката и зърнах човек, облечен като Дядо Коледа и с червена торба в ръката. Аз самата много се зарадвах, макар че с таткото не бяхме поръчвали на някого да носи подаръци на малките. Отворих, без да попитам кой е. Чак по-късно разбрах, че това е измама", разказа пред „Всеки ден" разочарованата софиянка. Преди да разбере измамата обаче, любезно поканила Дядо Коледа в дома си, който се усмихвал и хвалел дечицата, че им носи подаръци, защото са слушали през годината и не са правили големи бели.

„Синът ми скачаше покрай него от радост, дъщеря ми също надаваше радостни викове, че Дядо Коледа ги обича. В цялата тази еуфория влязохме в хола, мъжът ми, който също бе вкъщи, дойде също при нас", спомня си злополучната случка майката.

„Старецът" отворил чудната торба, погледнал вътре, извадил кутия и я подал на момченцето, което я поело с огромна усмивка. После дал подарък и на сестричката му. Хлапетата веднага тръгнали да разопаковат подаръците. Паднали им се количка с дистанционно и пееща кукла. Таткото веднага попитал неочаквания приказен гост колко да му плати, а мъжът почти сърдито отговорил: „Ама моля ви, всичко е безплатно. Това са подаръци за вашите деца от една благотворителна организация".

Докато децата се радвали на Дядо Коледа, а пък той отговарял на всичките им въпроси, майката и бащата се засуетили с какво да почерпят стареца. Жената отишла да прави кафе, таткото излязъл за малко да донесе бонбони. Като се върнали след минути, Дядо Коледа вече ставал да си ходи, нарамил торбата на рамо. Благодарил за гостоприемството, но казал, че бърза, за да зарадва и други деца.

Щастливото семейство го изпратило с усмивки. Минути по-късно таткото пръв установил, че от масата в хола липсва скъпият му телефон. Мобилният на съпругата му също бил изчезнал. Задигнати били и дребни мраморни фигурки, наредени по секциите в хола. Така мъжът и жената разбрали, че Дядо Коледа е зарадвал децата им, но е разплакал тях. Възрастните обаче решили да не разкриват засега истината на малките, за да не убият вярата им в Добрия старец.

Това не е първият и единствен случай, категорични са от МВР. Маскирани като беловласия старец крадци вилнеят в дните преди празниците и обират нищо неподозиращи семейства в цялата страна. Заради абсурда, че сами са допуснали измамника в дома си, жертвите рядко подават жалби, тъй като изглежда комично и нелепо да те окраде не кой да е, а Дядо Коледа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини