Pussy Riot на крачка от свободата?

  • 18 декември 2013 10:56

  • 1345
  • 0
Pussy Riot на крачка от свободата?
©

Двете излежаващи присъди членки на Pussy Riot Надежда Толонконикова и Мария Алехина може да излязат от затвора до края на 2013 г.

Руските депутати днес на второ четене приеха поета на Закона за амнистията, предложен от президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Промените предвиждат освобождаване на осъдените пенсионери, инвалиди с тежка степен на нетрудоспособност, майките на непълнолетни деца, бременни и участвали в ликвидирането на на последиците от аварията в АЕЦ Чернобил през 1986 г., предаде РИА Новости. Присъдата на освободените по повод 20-годишнината от приемането на Конституцията на страната не трябва да бъде повече от пет години. Очаква се законът за помилването да влезе в сила до края на тази седмица, предполага агенцията. В същото време сред амнистираните няма да има осени за тежки криминални и икономически престъпления.

На 21 февруари 2012 г. в московска църква три момичета извършиха пънкмолитва и призоваха Богородица да спаси Русия от Путин. За действията Надежда Толоконикова и Мария Алехина получиха по две години затвор. На третата участничка в акцията Екатерина Самуцевич присъдата бе променена на условна.

По същия параграф могат да бъдат освободени и арестуваните през септември 30 членове на екологичната организация Грийнпийс. Завзелите нефтена платформа също са съдени за хулиганство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини