САЩ ще отпуснат финансова помощ на Виетнам

  • 16 декември 2013 17:27

  • 1112
  • 2
САЩ ще отпуснат финансова помощ на Виетнам
©

Съединените щати предложиха нова финансова помощ на Виетнам за подобряване сигурността на мореплаването по границите на страната, идваща в момент на растящо напрежение в региона около териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море, предаде Reuters.

В първото му посещение във Виетнам държавният секретар Джон Кери отрече новата помощ да е свързана с Китай, макар да призова за "засилени преговори и дипломатически инициативи" между Китай и Япония по разрешаване на различията в Източнокитайско море. Той повтори, че Съединените щати не признават новата зона за ПВО, обявена от Китай над Източнокитайско море.

"Това е част от постепенно и обмислено разширяване, планирано от известно време, върху което работим. Това е продължаваща политика, а не някаква набързо скалъпена реакция", каза той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Soul

2013.12.24 | 12:30

2
xaxaax - "курвата" започва да се притеснява за територия, която е много далече от нейната територия...колкото и да се стремят това да не се случи, ще ударът на ГОЛЯМ КАМЪК...нация която става много силна с всяка година, няма да се съобразява с друга, която е доминирала досега...това е само началото.

2013.12.20 | 11:41

1
Ха ха те вече им "помагаха" веднъж с хим.оръжие

Добави коментар

Водещи новини