Принудили миньори да ходят на протест срещу президента

  • 16 декември 2013 08:12

  • 1749
  • 4
Принудили миньори да ходят на протест срещу президента
©

В петък пред президентството беше организиран протест срещу намерението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да сезира Конституционния съд за новия данък от 20% върху зелената енергия. В протестът се включиха и миньорите от мина Бели брег, която се намира на няколко километра от Драгоман.

Репортерът Вероника Димитрова обаче провери сигнал, че работниците са били принудени да се включат в митинга, а не са го направили по собствено желание.

„Служител на мината сигнализира, че протестът е организиран от ръководството, че служителите се извозват с автобуси, проверяват се по списъци, а в автобусите им се раздават инструкции какво да говорят, ако някой ги пита защо протестират”, обясни в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Вероника Димитрова.

Протестът пред президентството беше организиран от Гражданска инициатива „За нов обществен договор”, известна с това, че подкрепя правителството. Митингът беше срещу решението на Плевнелиев да сезира Конституционния съд за новия данък. В протеста се включиха миньори от цялата страна – Стара Загора, Гълъбово, Бобов Дол, както и от Бели брег.

Служител на мина Бели брег твърди, че никой от тях не се е озовал случайно там, а е бил накаран от ръководството насила.


„Нашият пряк началник ни се обади и каза, че трябва да отидем на протест в София пред президентството”, обясни служителят на мината.


По негови думи, не е ясно какви ще са последиците, ако някой не се съобрази с нареждането. Никой обаче не се осмелява и да откаже. Все пак служителят предполага, че този, който не отиде, би го грозяло финансова санкция или дори уволнение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1749 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
бай Иван

2014.01.22 | 11:29

4
Още едно доказателство, че човек или е платен или е заплашен, или е идиот за да подкрепя комунистите.
seastar

2014.01.22 | 11:29

3
Нали се сещате ония кутии, с подписите в подкрепа на кабинета, които изсипаха при Орешарски, как са събирани?

2014.01.22 | 11:29

2
КОМУНИСТА Е ГНИДА !!! КОМУНИСТА Е ПИЯВИЦА, КОЯТО СМУЧЕ КРЪВТА НА НАРОДА СИ ВЕЧЕ 70 ГОДИНИ !!! КОМУНИЗЪМ==ФАШИЗЪМ !!!! СБЪРКАНА ИДЕОЛОГИЯ, ИЗПОВЯДВАНА ОТ СБЪРКАНЯЦИ !!!
Ясновидка

2014.01.22 | 11:29

1
Тази инТЕЛЕгентна миньорка ще получи добавка към заплатата и коледен бонус.

Добави коментар

Водещи новини