Държавата се ангажира с проблемите на зимните курорти

  • 12 декември 2013 18:38

  • 1458
  • 5
Държавата се ангажира с проблемите на зимните курорти
© Булфото

Днес, 12 декември 2013 година, по инициатива на вестник „24 часа” се проведе среща, на която бяха обсъдени проблемите и развитието на ски курортите у нас. Форматът на срещата бе държавна администрация, инвеститори и представители на местната власт – кметове. Не присъства нито една неправителствена организация.

Вицепремиерът Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. настоя в най-кратки срокове всички представители на инвеститори в зимните ни курорти и общини да заявят проблемите, които пречат на развитието на зимния туризъм, за да може правителството да се ангажира с реални действия.

На срещата взеха участие още кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, заместник министърът на туризма Бранимир Ботев, кметовете на Смолян, Банско, Разлог, Сапарева баня, както и представители на курортите – Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, Паничище, Кулиното, Добринище. Участниците заявиха воля за изработване на нов закон за планинския туризъм.

Според вицепремиера Бобева до този момент в създадената междуведомствена работна група за инвестициите в туризма има заявени седем нови проекта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1458 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Фют

2013.12.27 | 12:28

4
Проблема на Витоша е един и се казва Цеко.Разкара ли се курорта ще живне.Вижте как постепенно слага ръка на всичко в Банско. Скоро ще имаме първи частен град в БГ. Време е общината да се намеси и да инвестира в този ски център. Общината трябва да има 51% от центъра. Останалите на частни инвеститори. Така ще се разбие монопола на Боровец,Банско и Пампорово. Цените ще станат по-поносими и народа ще се докосне до магията на ледените писти. Повече спорт повече здраве за децата.
Ники

2013.12.27 | 12:28

5
Фют, ти си пълен идиот. Витоша я съсипаха нещастниците на Тома Белев, който трупа милиони на гърба на такави като теб. Заради него се спря строежа на невероятно готина ски зона в полите на Витоша. Заради псевдо "зелените", пред които кляка всяко правителство сега нямаме зимен туризъм. Австрия печели милиони от това, обаче ние си даваме задника на такива продажници като Тома Белев.
обичащ планината

2013.12.26 | 17:27

3
най-сетне да помисли сериозно по този въпрос. крайно време е да формулират законно нещата и да започнат инвестициите в тази област. имаме всички необходими условия и ресурси да изградим ски-курорти мечта.
Станко

2013.12.13 | 14:37

2
опасна е тая Цветелина. явно се опитва да си оправи проблемите покрай законите, откакто се разбра, че в Пампорово доста от нещата са незаконни...
Смешко

2013.12.13 | 14:06

1
Точно, когато излезе новината, че Цветелина Бориславова има незаконни лифтове и изведнъж искат някакъв закон? Може би се опитва да си оправи бакиите по този начин, защото иначе ще й бутнат оръдията... Смешница.

Добави коментар

Водещи новини