Задържаха 15 - годишен наркодилър

  • 19 август 2011 14:04

  • 1630
  • 0
Задържаха 15 - годишен наркодилър
©

15-годишен е задържан с почти 100 грама марихуана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След получен сигнал за момче, разпространяващо марихуана в центъра на столицата, непълнолетният дилър бил задържан. У него полицаите открили найлоново топче с тревиста маса, а при последвалата проверка в дома му намерили още марихуана в насипно състояние, опакована в найлонови пликчета и саксия със засадено растение.

Експертната справка показала, че иззетата марихуана е с тегло 92,90 грама. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура, непълнолетният е привлечен като обвиняем по чл. 354 А, ал.1 от Наказателния кодекс. Наложена му е мярка за неотклонение „надзор от инспектор от Детска педагогическа стая”.


Саксии с марихуана бяха открити в апартамент в столичния ж.к. „Младост”. На 15 август 38-годишна жена подала сигнал в Седмо РУП, че неизвестен мъж й нанесъл побой и отправял обидни думи и заплахи. Незабавно на място бил изпратен автопатрул, който задържал извършителят - Т.Т. на 32 години от Хасково. Мъжът, който е осъждан за кражба и притежание на наркотици, живее в София без адресна регистрация.

В хода на разследването била извършена проверка в жилището, в което той пребивава. Там полицаите открили 22 саксии с посадени растения, чиито листа били отделени от стъблата, както и суха тревиста маса в насипно състояние. Назначената експертиза показала, че растителната маса е марихуана. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура. Задържаният е настанен в Централно психиатрично заведение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини