Йовчев: Опасяваме се, че 8 бежанци са свързани с терористични организации (обновена)

  • 12 декември 2013 14:51

  • 3705
  • 7
Йовчев: Опасяваме се, че 8 бежанци са свързани с терористични организации (обновена)
©

Ще се предприемат необходимите мерки, за да няма повече случаи като този с Илиян Тодоров.

Това обяви пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола. Той коментира издирването на убиеца от дискотека "Соло" и дали са необходими промени в закона. По думите на Йовчев, подобни изчезвания се случват няколко пъти годишно и не може да се определи конкретно някой, който не си е изпълнил задълженията. "Очевидно става дума за системен проблем. Очевидно трябва да се промени нещо, за да не се повтаря това нещо повече. Може би ще трябва да се промени повече от едно нещо. Трябва да променим нещо, за да не се случва това. Аз мисля, че в най-близко бъдеще ще има добри идеи в тази посока, които може да реализираме”. След консултации ще се включим активно във формирането на една такава цялостна промяна може би, която да доведе до това повече да не се сблъскваме с такива проблеми”, посочи вицепремиерът Йовчев.

Осъденият на доживотен затвор по делото "Соло" Илиян Тодоров изчезна преди изтърпяването на присъдата, и е обявен за общонационално издирване. Има коментари, че се очаква да се случи нещо подобно на изчезването на братя Галеви, които и до днес не са намерени.

Процесът на принудително отвеждане върви и към момента мисля, че съвсем скоро ще достигнем нива до 200 души на месец, коментира Йовчев кризата с бежанците. За тази година, за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 са тези, които представляват заплаха, допълни той.

Във връзка с провеждана акция в Кочериново министърът каза, че не иска да коментира предварително преди нещата да приключат. По-рано днес излезе информация, че полиция щурмува общината в Кочериново след сигнал за злоупотреби с европари. За случая на прострелян мъж в столичния кв. „Младост" снощи, Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола заяви: „Работи се по случая. В момента се извършват процесуално-следствени действия. Надявам се скоро да имаме резултати по този случай".

По отношение на проверката за договори на СДВР министър Йовчев каза: „Проверката продължава, ще приключи до средата на януари и резултатите ще бъдат оповестени. За някои ще има дисциплинарни наказания, а за други данните ще бъдат предоставени на прокуратурата за търсене на наказателна отговорност".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3705 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Pesho

2013.12.13 | 19:57

7
8 ли ? Те са повече от 1000 сиг
nevinni

2013.12.13 | 19:57

6
Момчетата са били провокирани тея са сърбали много звучно шкембето ,следователно наш.те хора са невинни.
AJ4A

2013.12.13 | 19:57

5
Да, наистина трябва нещо да се случи ............ съдията, който му е наложил мярка за неотклонение "подписка", защото бил вътрешно убеден, че няма да се укрие, сега да отговаря пред закона и да излежи неговото наказание!!!! Кога най-после българските магистрати ЩЕ ОТГОВАРЯТ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА СИ!!!! Ако беше убито дете на висш магистрат нямаше да му наложат мярка "подписка", нали?!?!?!
toeodor

2013.12.13 | 19:57

4
Трябва нещо да се промени da OSTAVKA I NOVI IZBORI

2013.12.12 | 18:09

1
Владееш и кирилица и латиница перфектно,но ти куца граматиката.Изречението ти почва с едната азбука и завършва с другата.Неграмотник!
anonimen

2013.12.13 | 00:19

3
zasto ne osvobodite taka brata na METIN ENIMEHMEDOV?
Амед Доган

2013.12.12 | 19:42

2
решението е толкоз просто че няма накъде нека при освобождаването под гаранция важи правилото на поръчителя при кредитирането -както поръчителя изплаща кредита на непочтенния кредитополучател така и този постановил освобождаването да лежи в затвора до намирането и въвеждането му за излежаване на присъдата на освободеният от него престъпник

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини