Депутат от ДПС: Забраната за пушене трябва да остане

  • 12 декември 2013 10:18

  • 1720
  • 4
Депутат от ДПС: Забраната за пушене трябва да остане
©

Не подкрепям законопроектите. Те са ретроградни, неаргументирани и са крачка назад към усилията за подобряване на здравния статус на населението. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев по време на дебатите по законопроектите на "Атака" и Коалиция за България за частична отмяна на забраната за пушене на закрити обществени места.

"Това е вторият законопроект в това Народно събрание, който дискредитира евроатлантическия път на страната - първият беше този за мораториума върху продажбата на земя на чужденци", добави той.

"Виждам първата причина за внесените законови промени - предизборните обещания. Втората е очевидното давление на бизнеса с користните си цели. Третата причина е предубедена и користна интерпретация на темата "пушене на закрито" - приотизиране на икономически аргументи над здравните фактори. Няма икономически аргументи в модерния свят, които да доминират над здравната целесъобразност и цената на човешкия живот. За мен, надявам се и за всички, човешкият живот няма цена. Здравето и животът са несравними ценности", каза още Кърджалиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1720 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.12 | 14:13

4
БСП ДА ХАРИЖАТ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ НА ЕРДОГАН A ДПС ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯТ В ГЛАСУВАНЕТО !!БЕЗОБРАЗНИЦИ!! НЕ СТЕ ЛИ РАЗБРАЛИ , ЧЕ ДПС-РАБОТИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ,ЗА РАЗРУШАВАНЕТО НИ КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД!!

2013.12.12 | 14:12

3
Оформят се 2 лагера - ГЕРБ и ДПС - против и БСП и Атака - за пушенето .

2013.12.12 | 13:20

2
Какво говнари, не ви харесва истината, че пачите са лицемери? Хем забрана за пушене, хем субсидии за тютюна.
аrhar

2013.12.12 | 13:20

1
Пушенето на цигари не води ли до повишаване на смъртността и респ. до намаляване на населението в БГ ? БГ е с най - висока смъртност в ЕС . Не е ли очевидно, че другарите от червено - кафявата мъгла са част от РанЪт ? А и какво да очакваме от сестра Галева, която изостави собственото си семейство и разруши друго, за да задоволи собствените си капризи ? А и пуши като печка ...

Добави коментар

Водещи новини