Назначиха още две експертизи за "Гранатометите"

  • 19 август 2011 12:43

  • 2065
  • 0
Назначиха още две експертизи за "Гранатометите"
©
Назначени са още две експертизи за гранатометите, открити при спецакция на ГДБОП в Пловдив, пише в. "Марица".

Едва след като те са готови, ще стане ясно какви са техническите им спецификации, както и откъде са внесени. Проверена е появилата се версия, че тежкото оръжие е предлагано преди години в поделения в региона, но тя не е потвърдена.

Засега няма данни за това да има съпричастност между кражбата на джипа на адвокат Димитър Антонов, който защитава единия от задържаните - Веселин Кърпачев. Той бе арестуван заедно с Тенчо Тенев - бивш шеф на охраната в Пловдивския затвор, след като бяха намерени РПГ-та, бронебойни патрони, карабини 22-ри калибър, картечни пистолети, гранати и над 4000 патрона. Не са родно производство и са незаконни, заяви веднага след ареста главният секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет.

Предполага се, че част от оръжието е било изнесено от складове на МВР и МО. Част от оръжията имат фабрични номера, които се проверяват. Останалите били с изтрити, но ще бъдат сравнени с данните в националната ни куршумотека, уточни главният секретар на МВР.

С карабина като намерените бе застрелян Георги Илиев през 2005-а в Слънчев бряг. С противотанков гранатомет като намерените в Пловдив бил обстрелван джипът на бившия сикаджия Поли Пантев преди 11 години в София.

Все още няма информация да има връзка между бойния арсенал, открит в Пловдив, и някое от показните убийства, извършени с подобно оръжие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2065 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини