41-годишен мъж става донор, след като няма шанс да бъде спасен

  • 10 декември 2013 14:50

  • 3062
  • 4
41-годишен мъж става донор, след като няма шанс да бъде спасен
©

От Сливенската болница в София е транспортиран мъж, който ще стане донор за нуждаещи се от трансплантация.

41-годишният пациент от Сливенския регион е получил мозъчен кръвоизлив и е без шанс за оцеляване. Съгласие за експлантацията са дали неговите близки, съобщава БНР. Изпълнителният директор на болницата д-р Весислав Петров посочи, че Сливен е на първо място в страната по брой на донорите. Това е третата донорска ситуация в лечебното заведение за 2013-а. Ръководството на здравното заведение изразява съболезнования към близките на пациента и благодарност към тях за изключително трудното благородно решение, което ще спаси живота на други хора.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3062 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.27 | 11:23

4
Ей това взе да става редовно вече.Имам съмнения,че умишлено някои не си вършат работата и изчакват за да стане състоянието на човека необратимо и да го разфасоват за донор.Трябва разяснителна кампания за тази мозъчна смърт по медиите,иначе изглежда,че Мафията в бели престилки си работи методично.
anita

2013.12.20 | 01:59

1
Изглежда си прав.......за съжаление....ОСТАРЯЛА АПАРАТУРА КАЗВАТ........,А ЦЯЛАТА БОЛНИЦА СВЕТИ СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ РЕМОНТ!

2013.12.20 | 12:03

3
Гледаш го спи.Пипаш го не е студен,сърцето бие,има пулс,обаче те викат мозъка му е мъртъв.Всеки в безсъзнание ли е с мъртъв мозък?Как се определя тази работа?
toi

2013.12.20 | 12:03

2
и двамата сте толкова неграмотни, че не знам как сте живи!До глупак 1 - това се случва изключително рядко в БГ! Не повече от 2-3 случая годишно. И не защото няма потенциални донори, а защото системата не работи.Каквото да ти се разяснява като нямаш достатъчно интелект да го схванеш?!И престани да бълнуваш само за бяла мафия! До глупак 2 - същото.Ако всеки учил-недоучил, с образование трето отделение, можеше да установи мозъчната смърт, светът щеше да е Рай.За тая работа си има ЕЕГ(електро енцефалограма).Прочети малко, ако толкова проявяваш интерес. P.S. Поклон пред близките на починалия, взели това благородно решение!

Добави коментар

Водещи новини