Телефонни измами в Благоевград

  • 10 декември 2013 10:01

  • 999
  • 0
Телефонни измами в Благоевград
©

Три сигнала за опити за телефонни измами са получени във Второ полицейско управление в Благоевград. В два от случаите възрастни хора са успели да се свържат с роднините си и своевременно да уведомят органите на реда, като по този начин са осуетили намеренията на телефонните измамници.

В третия случай 68-годишна благоевградчанка е станала жертва на телефонна измама. Около 15:30 часа вчера жената е въведена в заблуждение по телефона, че дъщеря й има спешна нужда от закупуване на лекарства и за целта е необходима голяма парична сума. Потърпевшата е предала сумата от около 1 500 лева на непознато лице.

Областната полицейска дирекция в Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.

Последвайте канала на

Десислава Станева
999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини