Джо Байдън към Киев: Спрете с насилието

  • 10 декември 2013 06:44

  • 1830
  • 4
Джо Байдън към Киев: Спрете с насилието
©

Безпокойство от насилието в Украйна е изразил американският вицепремиер Джо Байдън по време на своя телефонен разговор с украинския президент Виктор Янукович.

Американският политик не е пропуснал да го призове да започне диалог с опозицията.

"Насилието няма място в демократичното общество и то е несъвместимо с нашите стратегически отношения", е добавил вицепрезидентът на САЩ.

Байдън вече изрази разочарование от решение на украинското правителство да прекрати подготовката за подписване на Споразумение за асоциация с ЕС.

Американският помощник държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нуланд призова Русия да съдейства за намирането на политическо решение на кризата в Украйна , съобщава РИА "Новости".

Междувременно стана известно, че украинска делегация начело с първия вицепремиер Серхий Арбузов ще замине в най-скоро време за Брюксел, за да обсъди споразумението за асоцииране с ЕС.

От своя страна неправителствената организация "Фрийдъм хаус" поиска оставката на Янукович. Освен това САЩ и ЕС да наложат санкции на Киев ако насилието продължава срещу протестиращите. От своя страна рускоговорящите региони на Украйна поискаха от правителството да наложи ред и да овладее протестите на опозицията.

Рано сутринта във вторник опозицията укрепи барикадите на площад Независимост. Продължава противостоенето с полицията пред сградата на Националната банка.

Очевидци съобщават, че части на милицията бият протестиращи пред Дома на офицерите. Силите на реда използват сила, за да разчистят палатките в района. Протестиращи напускат сградата на кметството след като беше спрян тока в нея.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1830 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
jatvariat

2013.12.13 | 22:52

4
i vashiat red idva .dokato se izvarti slanceto niama da vi ima kato darjava .

2013.12.12 | 00:48

2
Апък вие, мръсни свини стига сте давали оръжие на резняците!
007

2013.12.13 | 04:44

3
US не правят нищо по-различно от Путин, Правят пари продавайки оръжие. Но това не е за всеки. Явно и за теб не е... но всеки може да драска
dexter

2013.12.12 | 00:48

1
Байдън, я направи една свирка на Черньото ... и остави Украйна на украинците. А тия, дето се бунтуват там и искат в евросъюза такъв ще го ядат ако Украйна повтори нашата грешка

Добави коментар

Водещи новини