Съдят Карлос Чакала на 3 март

  • 09 декември 2013 15:08

  • 4221
  • 0
Съдят Карлос Чакала на 3 март
©

Процесът срещу венецуелеца Илич Рамирес Санчес, наричан Карлос Чакала - известна фигура от международния тероризъм през 70-те и 80-те, обвинен за обида на служителка от затворническата администрация при разглеждане на апелативната му жалба на 22 май т. г., бе отложен днес за 3 март 2014 г., предаде АФП.


Френски апелативен съд потвърди през май доживотната присъда на бившия марксист за кървавото бомбено нападение преди 30 години във Франция. Той обжалва съдебно решение от декември 2011 г., с което беше признат за виновен в организирането на четири отделни нападения срещу два влака, железопътна гара и на парижка улица в началото на 80-те години на миналия век, при което загинаха 11 и бяха ранени около 150 души.

Обвинен в антисемитски обиди, Карлос отрече да е наричал служителката в затвора "мръсна еврейка", но призна, че е употребил думите "израилтянка" и "ционистка". Побелял, с тънки мустачки, Карлос заяви, че двамата свидетели, разпитани в полицията, не присъствали по време на препирнята. Служителката от затвора не присъстваше на днешното заседание, нито бе представена. Терористът заяви, че става дума за "груба манипулация" и поиска да бъдат разпитани присъстващите хора от затворническата охрана, които наблюдавали инцидента.

Съдията прие молбата и разпореди да бъдат събрани допълнителни доказателства, пояснява АФП.

Последвайте канала на

БТА
4221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини