Снежна буря връхлетя източната част на САЩ

  • 09 декември 2013 09:45

  • 1981
  • 0
Снежна буря връхлетя източната част на САЩ
©

Силна зимна буря остави част от източните американски щати дълбоко замразени, предадоха световни агенции.

Засегнати от тежките зимни условия, породени от обилен сняг и поледица, са Западна Вирджиния, Пенсилвания, Вашингтон, окръг Колумбия, Балтимор, Портланд, Мейн, части от Мeриленд, Делауеър и Ню Джърси.

Повече от 2000 полета са отменени заради лошите метеорологични условия. Забавяне на полетите има на летищата в Ню Джърси, Ню Йорк и Филаделфия.

Съобщават се за сериозни пътно-транспортни произшествия. Повече от 20 коли участваха във верижна катастрофа в района на Милуоки, Уисконсин. В района на Моргентаун в щата Пенсилвания също времето изигра основна роля при верижна катастрофа с над 50 автомобила. Инцидентът е станал, след като шофьор е бил замесен в лека катастрофа с мотоциклетист. Излезлият от автомобила шофьор е загинал, след като друга кола го е блъснала, което впоследствие довело до верижната катастрофа.

В някои райони на най-засегнатите щати снежната покрива е над 25 сантиметра, а температурите са паднали до - 29 градуса.

Повече от 260 хиляди хиляди американци са без ток.

За снеговалежи се съобщава също в Арканзас, Мисури, Илиной, Индиана.

Най-малко четирима души са загинали. 106 свързани със снега катастрофи са станали и 116 души са ранени от четвъртък сутринта, според СиЕнЕн, позовавайки се на данни от полицията и здравните департаменти.

Заради лошите метеорологични условия училищата в градове в Тексас, Арканзас и Оклахома са отменили учебните занятия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини