Георги Първанов: България стана универсален виновник пред Брюксел

  • 06 декември 2013 19:45

  • 2508
  • 10
Георги Първанов: България стана универсален виновник пред Брюксел
© Булфото

Според Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в Европа прилага двоен стандарт, а България е станала "универсален виновник пред брюкселската бюрокрация". Президентът (2002-2012 г.) Първанов заяви това в заключение на дискусия в Перник, коментирайки позицията на ЕК по проекта "Южен поток".

Страната ни има крещяща нужда от проекти като "Южен поток", "Белене" и др., заяви Първанов и упрекна Брюксел, че не е подкрепил преминаването на "Набуко" през България. "Защо "Южен поток" - спрете "Северен поток", заяви Първанов. Той изрази недоумение "защо днес всички политици са посърнали и се обясняват, вместо да се обявят срещу двойния стандарт на европейската столица".

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в присъства днес в Перник на дискусия, посветена на демографската криза у нас. Той призова паралелно  със стимулите за повишаване на раждаемостта да върви и идеята за отговорното родителство, защото по думите му някои хора  превръщат раждаемостта в бизнес. Според Първанов няма по-важна задача от възпитанието и качеството на "човешкия капитал", пише БТА.

Държавата да формулира ясно приоритетите си и в съответствие с това да се преориентират и финансовите потоци, смята за необходимо Първанов. Той апелира и за намаляване на администрацията, която според него спъва развитието ни напред. По думите му за един мандат администрацията у нас се е увеличила с 40 000 души.

Нашето управление се нуждае от оздравяване, както и самите партии, заяви Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и посочи за пример германската социалдемокрация. Първанов прие идеята да бъде създаден клуб "Президент", като първата среща на бъдещата формация ще бъде с пенсионери от Перник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2508 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Ттт

2013.12.13 | 18:00

10
Първо трябва да се гледат интересите на България и българския народ после тези на Европа

2013.12.08 | 14:09

9
Как няма да сме "универсален виновник" като политиците ни един през друг се плюят където трябва и не трябва. Ако можеше отнякъде да си купят нещо като Чест, Достойнство и т.н. може би нямаше да е така. То не бяха навеждания, то не бяха услужвания. Чакат горките само да ги потупат по рамото за уж добре свършена работа. А междудругото се правят на ощипани и да питат "кой ми сра в гащите". Лошото е, че заради тях народът си пати.

2013.12.08 | 14:09

8
ГОЦЕ, ИСКАМЕ 400 ЕВРО МИНИМАЛЕН ДОХОД! АКО НЕ ЗНАЕШ КАК ДА ГО НАПРАВИШ, ПО-ДОБРЕ СИ ЗАТВАРЯЙ УСТАТА И ПОЧВАЙ ДА РАБОТИШ ЗА НАРОДА ЗА ДА СТАНЕ!
razumma

2013.12.08 | 14:08

7
ne na dvoinia standart

2013.12.08 | 14:08

6
Защото 24 г. ни управляваха п,утки и предатели ! Защото нашият ОРБАН т.е. СИДЕРОВ не е все още ПРЕМИЕР ! Затова Б-ия я бият за всичко !
didio

2013.12.08 | 14:08

5
КЪДЕ ТИ Е ЧАЛМАТА

2013.12.08 | 13:53

4
за първи път чета, чувам някой да се осмели да го каже. по самото си създаване ЕС е машина собственост на силните държави, с която да мачкат малките. обаче всичките ни "демократи" все се вайкат, че поставяме националните интереси над европейслите. я се сзбудете БЪЛГАРИ!
Ne narod,a....

2013.12.08 | 13:21

3
Един въпрос към всички,взаимно хулещи се: АКО беше "НАБУКО",а не "Южен поток",по-голяма ли ще да е пряката полза на БГ?И европа щеще ли да разлайва толкова кучетата-нали газта е за ТЯХ-не за БГ? Татко самчо ги дирижира-това е,защото "набуко" щеше да е под тяхната палка,на хамерикоски компании.Там е сърбежа.И тъй като и в ЕС има същите дупедавци,като навсякъде,почват веднага да застават на задни крачка и да джавкат.Друг е кардиналния въпрос?Ние изобщо имаме ли ГРАМ самостоятелност?-
yordan

2013.12.08 | 13:20

2
Trabva tova anti Bulgarcko pravitelctvo da ci otide .Trabva da ima izbori pone cledva6tata godina I dano ne6to dobro da ce catvori I Ctani6ev I Boricov da cednat na rezrnite ckameiki I da dadat pat na octanali za6toto opredeleno I ot dvete partii ima kaderni xora .

2013.12.08 | 13:19

1
Така е Първанов, прав сте! Много хора в страната не могат да си дадът отговор на въпроса, на какво се дължи засиленто чувство за слугинаж, порждащо се в управниците ни, щом стане въпрос за ЕВРОПА!?! България също има интереси! Интереси, които трябва да бъдат отстоявани! Управляващите на тази държава трябва да разберът, че първ винаги е народа български, и после ЕВРОПА и всичко останало. Та от тук идва и въпроса, на кого служат всъщност тези, които (уж) избираме ние през последните 2 десетилетия? На нас или на западни държави? Щото..., за Русията през последните 20 години, (че иповече) в по - голямата част от политическото и медийното пространство хубави приказки не се приказват, а хората дето пък се изпуснат да кажат нещичко, в мигом се превръшат в зли демони! А иначе..., всичко туй от където на времето са се изкарвали пари за народа, сега е собственост на запдни компаний? Защо не се избират управници, любещи повече българското от брюкселското? Кой ни го насади този критерий за ибор на държаници? Сигурно медиите ни, чиито собственици също са запдни инвеститори....!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини