Чирпанлиев: Показахме лошите условия на бежанците, за да получим милиони от ЕС

  • 05 декември 2013 08:55

  • 1956
  • 3
Чирпанлиев: Показахме лошите условия на бежанците, за да получим милиони от ЕС
©

Новото споразумение, което е подготвено с Турция се надяваме да ограничи прилива на бежанци у нас. Очаква се споразумението да бъде подписано в средата на декември, което ще дава възможност на Европейския съюз да връща бежанци. Това заяви началникът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

"Държави в Европейския съюз с малко бежанци изявиха желание да приемат нашите бежанци, за да ни помогнат и очакваме това да се случи. Тези хора ще бъдат в изключително добри условия там. Над 80% от бежанците искат да им се уредят по-бързо документите и да заминат при техни близки в друга европейска държава", коментира Чирпанлиев. Той добави, че са били посъветвани от Върховния комисариат по бежанците да дадем по-бързо статут на бежанци и да бъдат социализирани.

"От ръководството на агенцията имаме политика да отворим за всички хуманитарни организации нашите центрове. Аз умишлено препращах всички към Харманли, за да видят лошите условия и да могат да помогнат. Получава се канейки тези организации да се убедят в лошите условия, за да ни съдействат. Това не е най-добрият подход, но благодарение на тази политика ние имаме обещана и гарантирана помощ от десетки милиона евро от ЕС. Това ще помогне да се подобрят условията в бежанските лагери", разясни политиката на центъра Николай Чирпанлиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1956 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.05 | 16:13

3
ВСИЧКИ Т-НАР ПОМАГАЧИ НА БЕЖАНЦИТЕ СА С ТАКОВА МИСЛЕНЕ - ЛИЦЕМЕРИ, КОИТО ИСКАТ ПАРИ.
ФИОНИ

2013.12.05 | 16:13

2
ИЗПРОЩАЙТЕ ГИ В ЕВРОПА А НЕ ДА ПЛАЩАТ ТА ВИЕ ДА ГУШКАТЕ ПАРИ . ИЗМАМНИЦИ ГАДНИ
pl

2013.12.05 | 16:13

1
Докарахме я дотам, че наши сънародници искрено да завиждат на хора пристигащи от зона на военен конфликт, но с реален шанс да се устроят извън България.

Добави коментар

Водещи новини