Мандела продължава да се бори

  • 04 декември 2013 16:53

  • 1159
  • 0
Мандела продължава да се бори
©

Членовете на семейството на бившия южноафрикански президент Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския съобщават, че състоянието му остава лошо, но той "продължава да се бори". Това съобщи АП, позовавайки се на интервю с близките на бившия лидер на ЮАР.

"Татко е все още с нас - силен и смел. Трудно е да се изберат подходящите думи. Дори и на смъртния си одър той продължава да ни дава уроци - по търпение, любов и толерантност", съобщи пред местния канал SABC дъщерята на бившия президент Маказив Мандела.

"Всеки път, когато го видя, аз се възхищавам. Има моменти, когато трябва да си припомням, че аз съм дъщеря на човек, който е боец, въпреки че не сме го виждали на война. Неговия борбен дух е все още с него", каза още Маказив.

Припомняме, че на 1 септември Мандела бе изписан от болницата, където бе хоспитализиран през юни заради усложнение в състоянието му.

Мандела е първият чернокож президент на Южна Африка, един от най-видните активисти в борбата за правата на човека и носител на Нобелова награда за мир през 1993 година.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини