Цветанов: Границата се охранява неадекватно

  • 04 декември 2013 13:38

  • 1274
  • 1
Цветанов: Границата се охранява неадекватно
©

Всеки един проект, който се приема в сферата на сигурността, не кореспондира с очакванията на хората, а кореспондира с очакванията на днешните управляващите да запазят властта.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в кулоарите на парламента, предаде репортер на Novini.bg. Цветанов направи коментара си във връзка с новия закон за МВР. "Това, което е проблем в новия законопроект е, че показва манталитетът на управление на парламентарното мнозинство, защото се отнемат функции на президента на страната, а това даваше през последните 20 години един баланс и възможност за диалог между институциите", каза Цветанов. На въпрос - дали има информация да е стреляно по краката на наши гранични полицаи Цветанов отговори: „Не, нямам такава информация, но мога да кажа, че действията, които се предприемат за охраната на нашата граница, са абсолютно неадекватни. Това, което се твърди, че имиграционният поток към България е намалял, винаги в месеците от ноември до февруари в зависимост от метеорологичните промени, този поток е намалял”, заяви Цветанов.

"Нормално ли е полицейските служители на границата да бъдат разделени на 100 метра, да бъдат разголени територии във вътрешността на страната, което означава, че създаваме голям проблем по конвенционалната престъпност? Това, което видях през последните няколко дни беше, че имаше грабеж на банка в Кърджали, имаше обир на фармацевтична компания в София, имаше един обир на една земеделска кооперация . В тази посока има много скрита информация по престъпността и ако се поинтересувате от журналистически интерес в местата, където има проблем с конвенционалната престъпност, ще видите, че има вече и отсъствие на полицаите, които бяха там”, добави Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1274 1

Коментари 1

Добави коментар
РУМНО

2013.12.05 | 03:14

1
Цветанов, ако бяхте възстановили кльона по границата с Турция още преди 2 години. Тогава Борисов извади от 9 кладенеца вода само и само да не направи нищо по въпроса. Явно задокеанските "приятели" са го инструктирали да остави границата оголена, за да минават по-лесно муджахидините в България.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини