Назрява бунт и в Неврокопска епархия

  • 04 декември 2013 06:50

  • 1216
  • 1
Назрява бунт и в Неврокопска епархия
©

Светият синод да направи отделна листа само с 3-ма епископи, кандидати за митрополит на Неврокопска епархия, а не списък от 13 човека. За това настояват миряни от епархията, които вече събират подписка там и до дни ще я внесат в Синодалната палата, пише в. Монитор.

„Няма да избираме сред хора, които не познаваме. Не се ли съобразят с желанието ни, ще протестираме и няма да признаем никакъв избор“, заканват се вярващите. Местните искат в листата да влязат само епископ Даниил, който в момента е в САЩ, игуменът на Троянския манастир Григорий и викарийният епископ в момента Серафим. Мотивът им е, че и тримата са от Неврокопска епархия и ги познават още от времето преди да се замонашат, както и това, че не са компрометирани нито по сексуална линия, нито заради финансови злоупотреби. „Познаваме и тримата, вярваме им“, лаконичен бе архимандрит Лукиан от Неврокопска епархия.Очаква се синодът да насрочи дата за епархийските избори там 40 дни след кончината на митрополит Натанаил, който почина на 16 ноември. Тъй като обаче траурът приключва към Коледа, заради празниците те ще бъдат насрочени за януари догодина, обясниха от Синодалната палата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
niki

2013.12.11 | 13:18

1
КАКВИ ВЯРВАЩИ СА ТОВА ТЕ НЕ ГЛЕДЪТ КЪМ ГОСПОД ИСУС И НЕГОВОТО СЛОВО АМИ СЕ КАРАТ КОЙ ПОП ДА ИЗБЕРАТ, ЕТО ЗАТОВА КАЗВАМ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДАЛЕЧ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО, КАКТО ИСКАТЕ ТАКА ГО РАЗБИРАЙТЕ

Добави коментар

Водещи новини