Тапи от коли на "Цанков камък"

  • 18 август 2011 17:26

  • 3190
  • 0
Тапи от коли на "Цанков камък"
© Булфото

Опашки от автомобили се образуват на новия път на хидровъзел "Цанков камък", заради обрушаване на ската, от който цяло лято валят камъни.

Участъкът е 300 метра и в него камъни се сипят по урвата постоянно. Работници регулират движението, заедно с работата на багерите и самосвалите, които всеки ден в продължение на месец ще обрушават ската. Движението се спира, докато машините работят и се образуват дълги опашки от двете страни.

До месец трябва да се изкопаят 250 кубика от срутището, за да слезне баирът с 25 метра и да се обезопаси, съобщиха работниците. Каменното срутище тръгна от началото на юни т. г.

В Девин се надигнаха на протест, заради проблемния участък от наречения от премиера "златен" път на "Цанков камък". Той беше направен от строителя на язовира - австрийската фирма "Алпине Бау" и пуснат за движение още миналата година, но още не е узаконен. Има акт 15, но още няма акт 16, и все още за него отговаря инвеститорът на хидровъзела - НЕК, посочват от община Девин. Участъкът се обрушава от "Алпине бау".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3190 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини