Милицията би демонстранти в Киев (обновена)

  • 03 декември 2013 09:13

  • 3755
  • 3
Милицията би демонстранти в Киев (обновена)
© булфото

Батални сцени се разиграха пред украинския парламент, предаде РИА Новости.

Милицията употреби сила срещу протестиращите в столицата Киев, които се опитаха да влязат в сградата на Върховната рада. Служителите на отдела за борба с безредиците удрят демонстрантите с палки, протестиращите обаче не отстъпват. В парламента влезе представител на президента Виктор Янукович, служителят на държавния глава бе освиркан. Обстановката около Върховната рада се нормализира. Пред сградата на правителството също има голям митинг.  Пред събралите се говори лидерът на Украинския демократичен алианс за реформи (УДАР) Виталий Кличко. Той подчерта, че протестът трябва да премине мирно. По-късно световният шампион по бокс взе думата в парламента спортистът обвини за насилието при протестите провокаторите. Депутатите започнаха да излизат от залата. Председателят на парламента се развика: Не съм ви разрешавал да си ходите.

Студентите от педагогическия институт в Киев Михаил Драгоманов днес обявиха стачка

Привържениците на управляващата Партия на регионите провеждат в митинг в подкрепа на правителството. Все още няма данни за пострадали. От началото на протестите на 21 ноември 2013 г. заради отказа на страната да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз за медицинска помощ са се обърнали над 200 души.

Междувременно сайтът на Министерството на външните работи бе блокиран. Дипломатическата централа на Украйна използва своя профил във Facebook за комуникация и отрича прекратяването на работата на страницата да е предизвикано с хакерска атака. 

Днес органът на законодателна власт заседава извъртане. В дневния ред на депутатите има три основни точки – вот на недоверие към правителството на Николай Азаров, искане на отговорност от страна на МВР за насилието и освобождаване на бившия премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, която излежава 7-годишна присъда.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3755 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ares

2013.12.04 | 14:22

3
Витали е голям боец, но извинявай, за политик не става.

2013.12.03 | 22:06

2
Един голям за тоталитарната кочината Афрогейски съюз !

2013.12.03 | 22:06

1
Vışte.kak.se.pravı.sta4ka.pıeme. ibano.

Добави коментар

Водещи новини