В Габрово ще получат машини и оборудване за новото депо за отпадъци

  • 02 декември 2013 08:30

  • 961
  • 0
В Габрово ще получат машини и оборудване за новото депо за отпадъци
©

Днес кметът на Габрово Таня Христова ще подпише четири договора с фирми за доставяне на машини и оборудване, необходими за новото градско депо за битови отпадъци. Церемонията по подписването на договорите ще се състои в ритуалната зала на администрацията. Това съобщиха от общината, предаде БТА.

Договорите, които ще бъдат подписани, отговарят на четирите обособени позиции от проведената обществена поръчка. Фирма "Евромаркет Кънстръкшънс" АД ще доставя комбинирани машини с модули за рязане, пресяване и смесване на отпадъците, както и машина за аерирането им. Фирма "Дочев Инженеринг" ЕООД ще достави и ще монтира видеонаблюдението и ще оборудва административната сграда. Фирма "Бимко" ЕООД ще достави системата за претегляне на отпадъците, а австрийската фирма "Компентис Умвелттехнологии ГМБХ" ще направи модулната пречиствателна станция за отпадъчни води.

След церемонията по подписването на договорите ще бъдат представени нови технологии за пречистване на питейните води, които са подходящи за отдалечени населени места и труднодостъпни райони. Проектът, по който се прави новото депо, е за изграждане на регионална система за управление на отпадъците. Той е спечелен по оперативната програма "Околна среда" , а общата му стойност е за над 26 милиона лева. Новото съоръжение ще обслужва градовете Габрово и Дряново.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини