Британският посланик: Без специални мерки за българите

  • 01 декември 2013 08:12

  • 1021
  • 1
Британският посланик: Без специални мерки за българите
©

Временно изпълняващият длъжността посланик на Великобритания в България Катрин Барбър заяви в ефира на Нова телевизия, че няма да има специални мерки за българите. "Тези предложения на Дейвид Камерън ще се отнасят еднакво за всички европейски граждани, не само на българите. На първи януари догодина ще отпаднат всички ограничения", заяви тя.

Тя коментира думите на британския премиер Дейвид Камерън, който тази седмица говори за ограничаване на социалните помощи за безработица и жилищно настаняване за всички имигранти от първи януари.

По думите на Барбър тези мерки имат предпазен характер, защото повечето българи, които отиват в Обединеното кралство имали желание и намерение да работят. От посолството обаче твърдят, че засега не са ясни конкретните мерки, които ще се прилагат за новопристигналите чужденци.

Запитана за разминаването на бройката българи, регистрирани във Великобритания, Катрин Барбър заяви, че не разполагат с точни данни и не могат да предвидят колко души ще пристигнат в страната след 1-ви януари. „Няма да има преходните ограничения за достъп до трудовия пазар. За това няма съмнение", коментира още Барбър.

Барбър заяви, че Великобритания приветства студенти от целия свят. Заемите за студентите, с които те покриват академичните си такси няма да бъдат засегнати, докато кредитите за дневните студентски разходи ще могат да кандидатстват хора, които пребивават в страна повече от 3 години.

Последвайте канала на

1021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2014.01.04 | 15:56

1
Боже , всички ли политици са излюпени от едно яйце , скъсват се от лъжи само за да прикрият престъпленията си , да наредба за ограничения има а отношението към Българите е като към крепостни селяни от 16 век

Добави коментар

Водещи новини