Протестиращи майки щурмуваха заседание на Общинския съвет в Хасково (галерия)

  • 29 ноември 2013 13:18

  • 1380
  • 3
Протестиращи майки щурмуваха заседание на Общинския съвет в Хасково (галерия)
© Булфото

Протестиращи майки провалиха днешното заседание на Общинския съвет в Хасково. На него трябваше да се гласува предложението на кмета Георги Иванов за увеличение на таксите за детски градини от 50 на 70 лева. 

Половин час по-рано майките се събраха пред общината. Те настояха за оставката на кмета Георги Иванов, тъй като исканото увеличение ще превърне хасковските детски градини в най-скъпите в страната. Според родителите поскъпването е неоснователно. Градоначалникът обаче твърди, че това е неизбежно, тъй като до момента детските заведения в Хасково дължат над 500 000 лева за храна на кетъринговата фирма „Дусман”. В същото време общината не е превела на градините 5 месечни субсидии през 2011 и 2012 година.

С викове „Оставка” протестиращите майки нахлуха в залата, където трябваше да бъде гласувано исканото увеличение на таксите. Напрежението ескалира, а председателят на Общинския съвет призова Общинска полиция да въдвори ред. След като това не се случи, бе взето решение заседанието да бъде отложено за друга дата. По закон това трябва да стане до 7 дни. Кметът Георги Иванов обаче е категоричен, че няма да отстъпи от позицията си за повишението на таксите.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1380 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AJ4A

2013.11.30 | 08:57

3
Арестувайте и майките и децата им, че вие болшевишките отрепки само това знаете и можете - да репресирате всички инакомислещи хора в името на ВЛАСТТА без която сте за затвора или за тежък ифзически труд на чужда нива!!!!! Нещастници долни, потомствени ратаи с власт!!!!
Христов

2013.11.30 | 08:48

2
Прави са жените, благодарение на този кмет плащаме вода по 3 лв която дори не пием, градини по 70 и данъци които са най-високите в страната. За сметка на това имаме паркове а ходим на кино в Стара Загора и на пазар в Пловдив. Нищо лично но е Крайно време да си ходиш кмете!

2013.11.30 | 02:42

1
Ами проблема е, че в България не остана нищо българско. Някякви " кетърингови" ( и думата не е българска) " дус(Ш)мани" обслужват "нашите" децки градини, и разбира се трябва да им плащаме...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини