До 100 млн. лв. годишно за ремонти на пътищата

  • 29 ноември 2013 08:31

  • 1678
  • 3
До 100 млн. лв. годишно за ремонти на пътищата
©

От 70 до 100 милиона лева годишно ще бъдат отделяни за рехабилитация на пътищата. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и.

За следващата година правителството е планирало реконструкция на над 700 километра първокласни, второкласни и третокласни пътища.

Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и обясни, че над 14 милиона лева са инвестирани за подготовка за зимния сезон, а за цялата зима са заделени 60 милиона за поддържане на пътищата. „Надявам се времето да е благосклонно и да спестим и за ремонта на някои малки пътища, защото рехабилитацията на малките пътища е най-голям проблем”, заяви Терзиева.

Тя обясни, че новата политика на правителството е насочена към строителство и рехабилитация на пътищата от първи, втори и трети клас. „Има пътища от втори и трети клас, които не са рехабилитирани от 20-30 години”, заяви Терзиева.

По думите й обаче магистралите също остават сред приоритетите на правителство. Регионалният министър се похвали, че е започнато строителството на нови 172 км магистрални участъци. „Днес ще бъде обявен търг за проектиране на участък от АМ „Хемус”, между Ябланица и разклона на Плевен-Ловеч”, заяви Терзиева. Надеждите са, че от 2015 година ще може да започне строителството по този участък.

Терзиева коментира и протестите срещу правителството, които я стимулирали да работи още повече. „Всички знаем какво правим. Нашият основен приоритет е икономическото възстановяване”, заяви Терзиева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1678 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.29 | 15:28

3
тая пък от къде я намериха

2013.11.29 | 12:18

2
Оооо,чудо!!!Г-жата е благоволила да си измие косата...Алелуя!!!Другите глупости дето е говорила изобщо няма да ги чета,така или иначе и добър ден да каже няма да й повярвам,а ще погледна къде е слънцето!!!

2013.11.29 | 12:14

1
ама няма ли най-накрая да построите нещо?Само с кражби...От дупки(кърпежи) най-много се краде...никой не ги знае колко са,колко са дълбоки,колко широки...росто се изписва материал...Камиона не излиза ,а му пишат 2 курса.На кой ще ги разпрвяте?Мошеници!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини