Свлачище може да откъсне над 6000 души от Шумен

  • 27 ноември 2013 11:05

  • 1479
  • 0
Свлачище може да откъсне над 6000 души от Шумен
© Булфото

Свлачище застрашава да откъсне над шест хиляди души от Шумен. Жителите на близък до града квартал може да нямат пряка връзка с града, ако пътят продължи да пропада.

Заради свлачище от години прекият път до близкият до Шумен квартал Дивдядово пропада. Предприетите мерки не дават резултат и съвсем скоро може да се окаже, че пътят ще е неизползваем, което ще накара хората да заобикалят с километри. „Тука, ще се заобикаля около езерото някъде около 7 километра е обиколния път, иначе проблема съществува много отдавна, затворен е пътя, преминават от ляво от дясно”, обясни Каро Чанов.

Ремонтът на пропадащия участък и укрепване на свлачището ще струва няколко милиона, средства с които община Шумен не разполага.

„Този път е изключително натоварен и сега се опитваме с допълнителна промяна на организацията на движението, която ще бъде извършена тази и другата седмица да удължим живота на тази пътна връзка”, обясни пред БТВ д-р инж. Иван Йонков - зам.-кмет на Община Шумен.

Предвижда се и частичен ремонт, но това няма да спаси пътя, докато свличащото не бъде укрепено изцяло и рискът Дивдядово да бъде откъснато от града ще продължи да съществува.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини