Чакат чудеса в къщата на Ванга

  • 26 ноември 2013 06:32

  • 4458
  • 1
Чакат чудеса в къщата на Ванга
©

Стотици българи нямат търпение малката къщурка на Ванга да бъде отворена за посетители за първи път от 17 години.

Това ще стане идната пролет, обяви пред "България Днес" пазителят на комплекса на Рупите Серафим Иванов.

Според вярващите в силата на пророчицата, те ще могат да се заредят с енергия, ако престоят дори и няколко часа в къщурката. Още от както бе обявено, че постройката най-сетне ще бъде отворена, поклонници на баба Ванга нямат търпение да дойдат на Рупите. Според поверието всеки, който се докосне до силата вътре в къщата, може да очаква чудеса.

Преди време същата истерия имаше и при отварянето на манастирския комплекс на Рупите, където може да се преспива. Хората се стичаха към Рупите, за да се лекуват и зареждат с позитивна енергия, а сега са убедени, че същото ще се случи, и то в още по-голяма степен, ако престоят в къщичката, в която баба Ванга прекара последните години от живота си.

Местните в Петрич дори вярват, че духът на пророчицата още живее в къщурката и помага оттам на целия район. За нейното присъствие подсказвал и интересен феномен - лампичката на кандилото на пророчицата продължава да свети, въпреки изминалите години.

"Започнахме вече ремонта на къщата и до пролетта тя трябва да е готова и отворена за посетители. През последните дни оправяхме ел. инсталацията, постепенно и другите неща ще ги поправим. Ще се направи цялостен ремонт, къщата е изпразнена до голи стени, ще се измаже. От влагата и годините всичко е рухнало, изгнила е мазилката", разказа Серафим Иванов.

Мъжът обясни, че хората в Петрич не са обърнали голямо внимание на руския сериал по живота на баба Ванга. Според Иванов главната актриса изобщо не приличала на пророчицата - нито по маниери, нито по говор, нито по външен вид.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Киро

2013.11.26 | 17:41

1
Чудесата са навсякъде. Всичко, което е направил Господ е чудо!

Добави коментар

Водещи новини